HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum
jaargang 10 nummer 1 (april 1994)
pag. 30


Foto's van Bussum

(Van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

De gemeente Bussum beschikt over een waardevolle verzameling oude glazenwasserij en foto's. Om dit fotoarchief toeschoonmaakbedrijf gankelijk te maken voor iedereen die in de historie van Bussum ge├»nteresseerd is, worden de onderhoud en foto's bij het archief van de schoonmaak van: gemeente Naarden in bewaring gegeven. Het is echter voor de toekomst belangrijk om de verzameling aan  te vullen met foto's van de huidige Bussumse situatie. Daarom zijn er mensen nodig die een of twee keer per jaar foto's willen maken van objekten in Bussum. Graag aanmelden bij Ingrid van Dijk in het gemeentehuis of telefonisch: tel. 72481.

Actueel

OMD2020-magere belangstelling

In geen jaren is het aantal bezoekers tijdens Open Monumentendag in Bussum zo laag geweest als dit jaar. Waar dat aan heeft gelegen is niet duidelijk.Wel is nu bekend dat landelijk gezien het aantal belangstellenden naar schatting de helft minder was dan verleden jaar. Het evenement werd beheerst door de corona-maatregelen. Het centrum van de activiteiten was op de zaterdag het 100-jarige Willem de Zwijgercollege, en daar mochten tegelijkertijd maximaal 150 bezoekers aanwezig zijn. Ze kregen badges in de vorm van een kleurige wasknijper. Die moesten ze zichtbaar dragen en bij vertrek inleveren.

Lees meer...

Foto van de maand

September 2020

Deze rij karakteristieke gebouwen moet iedereen (vaak) gezien hebben en anders snel gaan zien! Zelfs vanuit de trein vanaf station Naarden-Bussum naar station Bussum Zuid springen deze gevels in het oog. Hoewel de bovenste verdiepingen anno 2020 monumentenstatus hebben, is er toch een groot verlies ten opzichte van deze oude foto te betreuren, helaas!  Wat is dat met name? Laat het ons weten! 

Voor de foto van de maand augustus hebben we geen bevredigende oplossing ontvangen, hij blijft steken in de categorie 'onbekend'

We hebben 27 gasten en geen leden online