HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum
jaargang 10 nummer 1 (april 1994)
pag. 30


Foto's van Bussum

(Van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

De gemeente Bussum beschikt over een waardevolle verzameling oude glazenwasserij en foto's. Om dit fotoarchief toeschoonmaakbedrijf gankelijk te maken voor iedereen die in de historie van Bussum geïnteresseerd is, worden de onderhoud en foto's bij het archief van de schoonmaak van: gemeente Naarden in bewaring gegeven. Het is echter voor de toekomst belangrijk om de verzameling aan  te vullen met foto's van de huidige Bussumse situatie. Daarom zijn er mensen nodig die een of twee keer per jaar foto's willen maken van objekten in Bussum. Graag aanmelden bij Ingrid van Dijk in het gemeentehuis of telefonisch: tel. 72481.

Actueel

BHT december

Omstreeks 9 december verschijnt het laatste nummer van dit jaar van het Bussums Historisch Tijdschrift. Het thema is dit keer  Sport in Bussum. De ontstaansgeschiedenis en de verdere wederwaardigheden van een aantal Bussumse sportclubs passeren de revue: hockey,voetbal, zwemmen, rugby maar ook kegelen. Tevens wordt de ontwikkeling van het gebied dat nu Sportpark Zuid is tussen 1850 en nu in beeld gebracht. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in sport is er een artikel van Marcus van der Heide over Jo Bonger, de schoonzus van Vincent van Gogh, die haar leven lang geijverd heeft voor de verbreiding van naam en faam van haar zwager. 

Losse nummer kosten nog steeds maar €7,50 bij de boekhandels in Bussum en in ons documentatiecentrum. Krijg alle nummers gratis in de bus bij een lidmaatschap van €15,-- per jaar !

Foto van de maand

Laatste werkweken voor de broers Roks

December 2019

Foto Jaap van Hassel

We hebben 72 gasten en geen leden online