HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum
jaargang 10 nummer 1 (april 1994)
pag. 2


Van de redactie

(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

Van de redaktie.

In dit nummer het begin van een serie artikelen over de Bussumse kerken, die verzorgd wordt door onze leden de heren W.M. van Berkel en M.J.M. Heyne. Verder doet mevrouw T. Plettenberg een beroep op ons voor informatie over Marianne
Philips. Natuurlijk ontbreekt mevr. Ina de Beer ook dit keer niet; zij levert onder andere een interessant verhaal over kleermakerij Schimmel.

Inmiddels heeft de Historische Kring Bussum afscheid genomen van penningmeester Ben Bal en secretaris Paulien Goddijn. Hun funkties worden nu uitgeoefend door Gerard Dijker (penningmeester) en Jos Heetebrij (secretaris). Ben Bal blijft nog wel de redaktie helpen door het corrigeren van de kopij voor het Contactblad.

Wist u dat bij de lokale omroep Bussum om de veertien dagen Louise Krijnen te beluisteren is? Zij vertelt dan iets over een stukje Bussumse geschiedenis. De uitzending is tussen 13.00 en 14.00 uur op zondagmiddag.

 

Actueel

Tindal torentje

Het "mooiste gebouw van Bussum", de Tindalvilla, wordt stukje bij beetje in oude luister hersteld. Woensdag 22 januari is aan de linkerkant weer een torentje verschenen, en het is de bedoeling om nog dit jaar de grote toren boven de ingang terug te plaatsen. De villa Tindal, Nieuwe 'sGravelandseweg 21 is een rijksmonument.

Lees meer...

Foto van de maand

Noodgeval

Februari 2020

 

Fotio Jaap van Hassel

We hebben 106 gasten en geen leden online