HOME HKB
Open Menu

Bussums Historisch Tijdschrift
jaargang 22 nummer 3 (december 2006)
pag. 32


Vroeger en nu . . .

Kerkstraat - zicht op Vredekerk

Auteur: Maaike Witzel

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

Onderstaande illustraties zijn aanklikbaar voor een vergroting.

1920: Foto genomen vanaf het tuinhek om de villa van Vroom. Op de achtergrond is aan de linkerzijde nog vaag de Irenekerk zichtbaar met aan de rechterzijde de trotse toren van de in 1914 gebouwde Vredekerk die fraai boven de bebouwing uit steekt. Waar vroeger gepredikt werd wordt anno 2006 gewoond. De uit 1882 daterende Irenekerk heeft na vele metamorphoses, waaronder een televisiestudio, plaatsgemaakt voor het "Village" appartementencomplex. Maar ook de Vredekerk heeft een woonbestemming gekregen.

Foto oud: Archief Historische Kring Bussum

Foto 2006: Maaike Witzel

Actueel

Vernieuwde rubriek BussumsNieuws

Met ingang van 1 oktober heeft onze vaste wekelijkse rubriek in Bussums-, Naarder- en MuiderNieuws een ander uiterlijk gekregen. Behalve de Historische Kring Bussum zullen, in wat nu ‘UIT DE GESCHIEDENIS VAN GOOISE MEREN’ heet, met grotere regelmaat ook artikelen verschijnen van de Historisch Kring Stad Muiden en Gooi & Vecht Historisch. Alle artikelen die geschreven zijn door medewerkers van de Historische Kring Bussum blijven te allen tijde GRATIS beschikbaar voor iedereen. Mocht u belangstelling hebben voor een specifiek artikel, neem dan graag rechtstreeks contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. U kunt ook altijd HIER artikelen vinden. 

Foto van de maand

Oktober 2020

Deze kleurenfoto  lijkt van recente datum,  toch hebben de kenners binnen de HKB géén idee, waar ze deze villa in Bussum moeten lokaliseren. 
Heeft u wel een idee, een aanknopingspunt,  of weet u zelfs wat de locatie is, geef dat dan graag door aan ons.

 

Over de foto van de maand september kan nog gezegd worden dat de fraaie torentjes de tand des tijds niet doorstaan hebben. 

En over de foto van augustus is een suggestie gemeld dat die fraaie villa aan de Landstraat gestaan kan hebben, ter hoogte van de nrs. 73, 75, 77, 79 ... !? Wij horen graag uw reactie.

We hebben 94 gasten en geen leden online