HOME HKB
Open Menu

Bussums Historisch Tijdschrift
jaargang 22 nummer 3 (december 2006)
pag. 3


Wat vindt u in dit nummer? Inhoud

(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

Wat vindt u in dit nummer?

INHOUD
Bussums Historisch Tijdschrift
Van chocolade, een nieuw gemeentehuis, vaandels van de vakbonden tot een unieke 'uitneembare' kaart!

Foto omslag:
Op de achtergrond K.P.C. de Bazel
Inzet: Sneeuwruimen op de Brinklaan in 1942.


Inhoud en wat vindt u in dit nummer 03

Alternatieve chocolade uit Bussum 04

Bussum buitengewoon? 16

Unieke 'oorlogskaart' 17

Herbergier in Bussum 21

Visitekaartje van de vakbond 24

Prijsvraag voor een gemeentehuis 26

Vroeger en nu 32

Colofon en verdere gegevens 34

DE VERENIGING

De Historische Kring Bussum stelt zich ten doel het bevorderen van de kennis en de belangstelling voor de geschiedenis in het algemeen en de geschiedenis van Russum en omgeving in het bijzonder. Zij probeert dat doel te bereiken door een documentatiecentrun in stand te houden, een tijdschrift uit te geven en tentoonstellingen, lezingen en excursies te organiseren. De vereniging heeft een aantal werkgroepen die historisch materiaal verzamelen, bestuderen en publiceren.

 

Actueel

Vernieuwde rubriek BussumsNieuws

Met ingang van 1 oktober heeft onze vaste wekelijkse rubriek in Bussums-, Naarder- en MuiderNieuws een ander uiterlijk gekregen. Behalve de Historische Kring Bussum zullen, in wat nu ‘UIT DE GESCHIEDENIS VAN GOOISE MEREN’ heet, met grotere regelmaat ook artikelen verschijnen van de Historisch Kring Stad Muiden en Gooi & Vecht Historisch. Alle artikelen die geschreven zijn door medewerkers van de Historische Kring Bussum blijven te allen tijde GRATIS beschikbaar voor iedereen. Mocht u belangstelling hebben voor een specifiek artikel, neem dan graag rechtstreeks contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. U kunt ook altijd HIER artikelen vinden. 

Foto van de maand

Oktober 2020

Deze kleurenfoto  lijkt van recente datum,  toch hebben de kenners binnen de HKB géén idee, waar ze deze villa in Bussum moeten lokaliseren. 
Heeft u wel een idee, een aanknopingspunt,  of weet u zelfs wat de locatie is, geef dat dan graag door aan ons.

 

Over de foto van de maand september kan nog gezegd worden dat de fraaie torentjes de tand des tijds niet doorstaan hebben. 

En over de foto van augustus is een suggestie gemeld dat die fraaie villa aan de Landstraat gestaan kan hebben, ter hoogte van de nrs. 73, 75, 77, 79 ... !? Wij horen graag uw reactie.

We hebben 39 gasten en geen leden online