HOME HKB
Open Menu

Bussums Historisch Tijdschrift, jaargang 32, nummer 3 (december 2016)


 

 

 

Themanummer

Smullen in Bussum

 

 

 

 

 

  

Colofon en inhoud
(van de redactie), pag. 1

Smullen in Bussum
(van de redactie), pag. 3

Verkleij, een 100-jarige slager
auteur: Jan-Willem Henfling, pag. 4-7

Zo gy wilt een goe bewaaring, eet dan dagelyks een peekelharing
auteur: Jan-Willem Henfling, pag. 8-10

Eten en drinken in Bussum in de jaren vijftig
auteur: Nol Verhagen, pag. 11

Banketbakkerij Van de Koppel, herinneringen aan een niet zo ver verleden
auteur: Anneke van de Koppel, pag. 12-15

Griffioen - van melkboer tot wijnverkoper
auteur: Nol Verhagen, pag. 16-19

Archibald Schimmelpenninck
auteur: Frank de Groot, pag. 20-24

De grootste smulpaap uit de Bussumse historie
auteur: Nol Verhagen, pag. 25

Hocras, een culinaire grootmacht uit Bussum
auteur: Klaas Oosterom, pag. 26-27

Bussum & Boekweit, deel 2
auteur: Jan-Willem Henfling, pag. 28-31

De familie Kruyt uit Bussum
auteur: Klaas Oosterom, pag. 32-35

Bussum in boeken
auteur: Klaas Oosterom, pag. 36

 

 

Actueel

Documentatiecentrum dicht


De Coronacrisis heeft ook grote gevolgen voor de activiteiten van de Historische Kring Bussum.
De Algemene Leden Vergadering die 19 maart zou plaatsvinden is afgelast en het Bestuur acht het niet verantwoord het Documentatiecentrum open te houden.
Dat is in ieder geval tot 6 april gesloten. 

Foto van de maand

Sloop Regentesselaan 39 ?

Maart 2020

  foto Jaap van Hassel

We hebben 116 gasten en geen leden online