HOME HKB
Open Menu

Bussums Historisch Tijdschrift, jaargang 32, nummer 3 (december 2016)


 

 

 

Themanummer

Smullen in Bussum

 

 

 

 

 

  

Colofon en inhoud
(van de redactie), pag. 1

Smullen in Bussum
(van de redactie), pag. 3

Verkleij, een 100-jarige slager
auteur: Jan-Willem Henfling, pag. 4-7

Zo gy wilt een goe bewaaring, eet dan dagelyks een peekelharing
auteur: Jan-Willem Henfling, pag. 8-10

Eten en drinken in Bussum in de jaren vijftig
auteur: Nol Verhagen, pag. 11

Banketbakkerij Van de Koppel, herinneringen aan een niet zo ver verleden
auteur: Anneke van de Koppel, pag. 12-15

Griffioen - van melkboer tot wijnverkoper
auteur: Nol Verhagen, pag. 16-19

Archibald Schimmelpenninck
auteur: Frank de Groot, pag. 20-24

De grootste smulpaap uit de Bussumse historie
auteur: Nol Verhagen, pag. 25

Hocras, een culinaire grootmacht uit Bussum
auteur: Klaas Oosterom, pag. 26-27

Bussum & Boekweit, deel 2
auteur: Jan-Willem Henfling, pag. 28-31

De familie Kruyt uit Bussum
auteur: Klaas Oosterom, pag. 32-35

Bussum in boeken
auteur: Klaas Oosterom, pag. 36

 

 

Actueel

Paneldiscussie

 
De vijftigjarige stichting Tussen Vecht en Eem organiseert dit lustrumjaar een Groot Goois Toekomstdebat, een paneldiscussie met plannenmakers, erfgoedbeschermers, natuurorganisaties, nieuwe-energie opwekkers en belangstellenden. Als het aan TVE ligt wordt de bijzondere balans gekoesterd tussen cultureel erfgoed en wonen en werken op de grens van zand en water. We willen dit vastleggen in een Nieuwe Erfgoedkaart 2040 voor Gooi en Vecht.
Lees meer...

Foto van de maand

Receptie

Januari 2020

                                                                                                                                foto Jaap van Hassel

We hebben 63 gasten en geen leden online