HOME HKB
Open Menu

Bussums Historisch Tijdschrift, jaargang 32, nummer 3 (december 2016)


 

 

 

Themanummer

Smullen in Bussum

 

 

 

 

 

  

Colofon en inhoud
(van de redactie), pag. 1

Smullen in Bussum
(van de redactie), pag. 3

Verkleij, een 100-jarige slager
auteur: Jan-Willem Henfling, pag. 4-7

Zo gy wilt een goe bewaaring, eet dan dagelyks een peekelharing
auteur: Jan-Willem Henfling, pag. 8-10

Eten en drinken in Bussum in de jaren vijftig
auteur: Nol Verhagen, pag. 11

Banketbakkerij Van de Koppel, herinneringen aan een niet zo ver verleden
auteur: Anneke van de Koppel, pag. 12-15

Griffioen - van melkboer tot wijnverkoper
auteur: Nol Verhagen, pag. 16-19

Archibald Schimmelpenninck
auteur: Frank de Groot, pag. 20-24

De grootste smulpaap uit de Bussumse historie
auteur: Nol Verhagen, pag. 25

Hocras, een culinaire grootmacht uit Bussum
auteur: Klaas Oosterom, pag. 26-27

Bussum & Boekweit, deel 2
auteur: Jan-Willem Henfling, pag. 28-31

De familie Kruyt uit Bussum
auteur: Klaas Oosterom, pag. 32-35

Bussum in boeken
auteur: Klaas Oosterom, pag. 36

 

 

Actueel

Vooruitblik Open Monumenten Dag

In het Concordiagebouw aan de Graaf Wichmanlaan vinden op 14 en 15 september allerlei activiteiten plaats.
Unieke filmbeelden, muziek, korte lezingen, ouderwetse kinderspelen, expositie met foto's van feesten, kermis, bioscoop, zwembaden e.d..
En zondag rondtoer in een open cabriobus langs Bussumse 'Plekken van Plezier'.

Foto van de maand

Toegankelijkheid

juli 2019

Foto: Jaap van Hassel