HOME HKB
Open Menu

Bussums Historisch Tijdschrift, jaargang 32, nummer 3 (december 2016)


 

 

 

Themanummer

Smullen in Bussum

 

 

 

 

 

  

Colofon en inhoud
(van de redactie), pag. 1

Smullen in Bussum
(van de redactie), pag. 3

Verkleij, een 100-jarige slager
auteur: Jan-Willem Henfling, pag. 4-7

Zo gy wilt een goe bewaaring, eet dan dagelyks een peekelharing
auteur: Jan-Willem Henfling, pag. 8-10

Eten en drinken in Bussum in de jaren vijftig
auteur: Nol Verhagen, pag. 11

Banketbakkerij Van de Koppel, herinneringen aan een niet zo ver verleden
auteur: Anneke van de Koppel, pag. 12-15

Griffioen - van melkboer tot wijnverkoper
auteur: Nol Verhagen, pag. 16-19

Archibald Schimmelpenninck
auteur: Frank de Groot, pag. 20-24

De grootste smulpaap uit de Bussumse historie
auteur: Nol Verhagen, pag. 25

Hocras, een culinaire grootmacht uit Bussum
auteur: Klaas Oosterom, pag. 26-27

Bussum & Boekweit, deel 2
auteur: Jan-Willem Henfling, pag. 28-31

De familie Kruyt uit Bussum
auteur: Klaas Oosterom, pag. 32-35

Bussum in boeken
auteur: Klaas Oosterom, pag. 36

 

 

Actueel

De Rozenboom

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Foto van de maand

Heidezicht 27 februari - 19 graden

                                                                                                foto Jaap van Hassel