HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 19/3 (december 2003) pag. 29

Oproep
(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

In verband met de voorbereiding van een groot artikel over een moord in 1918 op de Beukenlaan te Bussum, vraag ik uw medewerking.

Het onderzoek naar deze moord werd gedaan door de Bussumse politiemannen (Rijksveldwachters) Eerenberg, Kievit, Meeuwis of Meeuwesen en Rebel. Dit onderzoek stond onder leiding van Inspecteur J. de Vries.

Zijn er wellicht nog kinderen of kleinkinderen van deze politiemannen die mij mogelijk gegevens kunnen verstrekken, die hun vader of grootvader hun verteld heeft? En zijn er nog foto's aanwezig bij de familie van deze politiemannen?

Graag uw informatie aan Harry Klein, Mecklenburglaan 54, 1404 BJ Bussum of E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij voorbaat hartelijk dank.

Actueel

Tindal torentje

Het "mooiste gebouw van Bussum", de Tindalvilla, wordt stukje bij beetje in oude luister hersteld. Woensdag 22 januari is aan de linkerkant weer een torentje verschenen, en het is de bedoeling om nog dit jaar de grote toren boven de ingang terug te plaatsen. De villa Tindal, Nieuwe 'sGravelandseweg 21 is een rijksmonument.

Lees meer...

Foto van de maand

Noodgeval

Februari 2020

 

Fotio Jaap van Hassel

We hebben 166 gasten en geen leden online