HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 13/3 (december 1997) pag. 66

De geschiedenis van Gooiland
(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.


De heer B.J.W. Bal, lid van de Histonsche Kring Bussum, heeft nog een exemplaar van de 1-delige herdruk 'De geschiedenis van Gooiland' door dr. D.Th. Enklaar en dr. A.C.J. de Vrankrijker in een boekhandel gevonden. Hij biedt iemand die geïnteresseerd is in de Gooise geschiedenis de mogelijkheid om dit vrijwel niet meer te verkrijgen boek voor f 85,-- te kopen.

Het telefoonnummer van B.J.W. Bal (dagelijks tussen 18.00 en 19.00 uur) is: (040) 248 36 26.

Actueel

BHT december

Het laatste nummer van dit jaar van het Bussums Historisch Tijdschrift is verschenen. Het thema is dit keer  Sport in Bussum. De ontstaansgeschiedenis en de verdere wederwaardigheden van een aantal Bussumse sportclubs passeren de revue: hockey,voetbal, zwemmen, rugby maar ook kegelen. Tevens wordt de ontwikkeling van het gebied dat nu Sportpark Zuid is tussen 1850 en nu in beeld gebracht. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in sport is er een artikel van Marcus van der Heide over Jo Bonger, de schoonzus van Vincent van Gogh, die haar leven lang geijverd heeft voor de verbreiding van naam en faam van haar zwager. 

Losse nummer kosten nog steeds maar €7,50 bij de boekhandels in Bussum en in ons documentatiecentrum. Krijg alle nummers gratis in de bus bij een lidmaatschap van €15,-- per jaar !

Foto van de maand

Laatste werkweken voor de broers Roks

December 2019

Foto Jaap van Hassel

We hebben 194 gasten en geen leden online