HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 13/3 (december 1997) pag. 66

Informatie- en documentatiecentrum
(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Attentie

Op vrijdag 26 december 1997 en op vrijdag 2 januari 1998 is ons informatie-en documentatiecentrum, Huizerweg 54 Bussum, gesloten. Met ingang van 9 januari 1998 bent ook u weer van harte welkom op vrijdagmiddagen van 14.00 tot 17.00 uur. Heeft u een vraag over Bussum, wilt u iets opzoeken in onze grote collectie foto's of wilt u de krantenknipsels, notariële akten, kaarten, boeken en voorwerpen over Bussum eens zien? Kom gezellig eens langs!

Actueel

BHT december

Het laatste nummer van dit jaar van het Bussums Historisch Tijdschrift is verschenen. Het thema is dit keer  Sport in Bussum. De ontstaansgeschiedenis en de verdere wederwaardigheden van een aantal Bussumse sportclubs passeren de revue: hockey,voetbal, zwemmen, rugby maar ook kegelen. Tevens wordt de ontwikkeling van het gebied dat nu Sportpark Zuid is tussen 1850 en nu in beeld gebracht. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in sport is er een artikel van Marcus van der Heide over Jo Bonger, de schoonzus van Vincent van Gogh, die haar leven lang geijverd heeft voor de verbreiding van naam en faam van haar zwager. 

Losse nummer kosten nog steeds maar €7,50 bij de boekhandels in Bussum en in ons documentatiecentrum. Krijg alle nummers gratis in de bus bij een lidmaatschap van €15,-- per jaar !

Foto van de maand

Laatste werkweken voor de broers Roks

December 2019

Foto Jaap van Hassel

We hebben 94 gasten en geen leden online