HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 13/3 (december 1997) pag. 66

Informatie- en documentatiecentrum
(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Attentie

Op vrijdag 26 december 1997 en op vrijdag 2 januari 1998 is ons informatie-en documentatiecentrum, Huizerweg 54 Bussum, gesloten. Met ingang van 9 januari 1998 bent ook u weer van harte welkom op vrijdagmiddagen van 14.00 tot 17.00 uur. Heeft u een vraag over Bussum, wilt u iets opzoeken in onze grote collectie foto's of wilt u de krantenknipsels, notariële akten, kaarten, boeken en voorwerpen over Bussum eens zien? Kom gezellig eens langs!

Actueel

Graf van Maria Mispelblom Beijer gevonden

Het vasthoudende speurwerk van Margreet de Broekert naar leven en werk van kunstenares en dierenactiviste Maria Mispelblom Beijer-Theunissen heeft nu ook de locatie van haar graf opgeleverd: de Oude Begraafplaats Naarden. Dat gebeurde met hulp van de Gemeente Gooise Meren en de Stichting tot behoud van de Oude Begraafplaats Naarden. Kort geleden vond Margreet de Broekert de overlijdensadvertentie waarin stond dat ze daar was begraven.

Lees meer...

Foto van de maand

Januari 2021

Ruim 100 jaar geleden kwam er in Bussum een Amsterdamse foto-handelaar wonen, Johan Guy de Coral, die 4 fotozaken in het land bezat, statiefoto’s maakt en de fotografie breed propageerde. In de 1ste W.O. hield hij zich bezig, samen met Van Dishoeck, met de opvang en tijdelijke huisvesting van vele Vlaamse vluchtelingen. Hij bekleedde bestuursfuncties bv. van Verenigingsgebouw “Concordia" en in het Feestcomité 25-jarig ambtsjubileum van koningin Wilhelmina.

De box op de afbeelding is een vlakplaatcamera met zijn naam als merknaam!  Wie bezit zo’n fraaie oude camera met het naambordje: Guy de Coral erop? Of een foto van hem? Of andere producten van deze hof-leverancier en -fotograaf?  De HKB hoort hier graag meer over.

Deze bijzondere Bussumer woonde overigens vanaf 1903 in villa Gertrude, op de Albrechtlaan nr. 1 (zie foto van de maand mei 2020). Hij stierf in 1930, 62 jaar oud en is begraven in Bussum.

Hier een overzicht van alle foto's van de maand 

We hebben 11 gasten en geen leden online