HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 13/2 (september 1997) pag. 34

In memoriam Ab Winthorst
Auteur: Joke Vos

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.


Op 26 juni 1997 is overleden ons zeer gewaardeerde lid Ab Winthorst. Ik heb Ab leren kennen doordat ik als redactielid nog wel eens het een of ander op moest zoeken en vaak kwam ik dan bij Ab en zijn vrouw terecht. Want Ab bezat een grote kennis over Bussum, altijd onderbouwd met data en/of notariële actes. Nooit vroeg ik tevergeefs en altijd was hij bereid een bijpassende foto voor een artikel te leveren. Regelmatig moest zijn vrouw naar boven lopen om de een of andere map op te halen omdat ik weer wat zocht.
Ook met het samenstellen van de video hebben Ab en zijn vrouw mij veel hulp geboden, want Ab vond, dat als je iets deed je het goed moest doen; hij had een hekel aan 'natte vinger' werk.

Ab, wij zullen je vreselijk missen en ik wens Truus en de kinderen heel veel sterkte de komende tijd.

Actueel

Tindal torentje

Het "mooiste gebouw van Bussum", de Tindalvilla, wordt stukje bij beetje in oude luister hersteld. Woensdag 22 januari is aan de linkerkant weer een torentje verschenen, en het is de bedoeling om nog dit jaar de grote toren boven de ingang terug te plaatsen. De villa Tindal, Nieuwe 'sGravelandseweg 21 is een rijksmonument.

Lees meer...

Foto van de maand

Noodgeval

Februari 2020

 

Fotio Jaap van Hassel

We hebben 175 gasten en geen leden online