Home
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 14/3 (januari 1999) pag. 65

Inhoud
(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Jaargang 14 nummer 3 * januari 1999

ISSN 0920-5683

pagina
66 Van de redactie
66 Lezers reageren: arbeiderswoningen / Balkanoorlog C. van der Voort
67 De eerste school in Bussum (2) G.M. Langemeijer
72 Historische manifestatie op 19 juni 1999
75 De huisjes aan de Veldweg M.J.M. Heyne
83 Een uitstapje? B. de Beer
85 Een waar wonderdier: Marianne Philips mw. T. Plettenberg
93 Lezers reageren: Balkanoorlog in Bussum T van der Tweel
93 Kaart van Het Gooi
94 Genealogische werkgroep B. de Beer
94 De oorspronkelijke kleuren van de windvaan
94 Vrijwilligers gevraagd ; (Prentbrief)kaarten van Bussum
95 Theeschenkerij De Zandzee N. Langemeijer

Voorblad: de loodgieterszaak van P.H. Kok aan de Veldweg 3 (foto 1920). Zie ook het artikel op pag. 75.

AGENDA van de Historische Kring Bussum:

Donderdagavond 21 januari 1999 * Nieuwjaarsbijeenkomst
Dinsdagavond 23 maart 1999 * jaarvergadering
Donderdagavond 10 juni 1999 * contactavond
Dinsdagavond 12 oktober 1999 * contactavond

* aanvang 20.00 uur Huizenveg 54. De invulling van de avonden wordt nog bekend gemaakt.

Verantwoording illustraties: voorblad. pag. 70, pag. 76 t/m 83 M.J.M. Heyne, pag. 89 mevr. Lugt-Goudeket, de overige illustraties H.K.B.

U wilt iemand feliciteren of bedanken? Een leuk kado-idee? Geef een jaargang Contactbladen van de Historische Kring Bussum! Hiermee steunt u de Kring.

Kopij voor het voorjaarsnummer graag inleveren vóór 1 maart 1999.
Redactie: Joke Vos-Bogaard & Johan H.M. Klijnman.
Redactie-adres: Hamerstraat 106, 1402 PX Bussum. Tel.: 693 67 10.

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ondertekende artikelen. Zij behoudt zich het recht voor artikelen voor plaatsing te weigeren of zonodig in te korten.

Actueel

Dorpslied voor Bussum van Jules de Corte

Wijlen Jules de Corte maakte eind jaren zeventig een dorpslied voor Bussum. We kenden tot nu toe alleen de tekst, maar na een oproep kregen we via via een opname van een uitvoering ervan in een arrangement van Freddy Golden en zijn orkest. Die vertolking was op Koninginnedag 1979 in een uitzending van de Tros vanuit theater 't Spant in Bussum. Het werd gezongen door Helen Gaasbeek en ene Wilma. Jules de Corte was liedjesschrijver, componist, zanger en pianist. Hij was blind en overleed in 1996 op 71-jarige leeftijd. HIER de muziek met bijgaand de tekst.

Foto van de maand

December 2021

Op deze foto zien we een rij villa‚Äôs, die rond de vorige eeuwwisseling zijn gebouwd. Kenmerkend zijn de erkers, deze behoeven niet allemaal bewaard te zijn gebleven. Van belang is ook de bomenrij, die niet langs de rijweg staat maar vlak langs de tuingrens. Ook de bomen komen nu waarschijnlijk niet meer voor. Het kan zowel in Naarden als in Bussum zijn. Ondanks speurwerk zijn wij er niet in geslaagd de foto van een onderschrift te voorzien. Weet u waar dit is? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vorderingen rond ingang documentatiecentrum

IngangHKB KopieHet documentatiecentrum van de Historische Kring Bussum is hopelijk nog deze week weer normaal toegankelijk. Volgens de uitvoerder maken de renovatie-activiteiten rond NS-station Naarden Bussum dat weer mogelijk. De komende dagen worden bouwhekken weggehaald. Het is verder de bedoeling dat begin volgend jaar de toegang tot de HKB compleet wordt vernieuwd. De hellingbaan en het bordes worden breder gemaakt. De afgelopen weken was de toegang naar het DC vrijwel helemaal belemmerd.(foto Jaap van Hassel)

Veel interesse voor lezingen over Van Eeden en Walden

Lezingen van HKB-vrijwilliger Klaas Oosterom over 'Frederik van Eeden en de kolonie Walden' hebben veel belangstelling getrokken. Helaas heeft hij maar een van drie lezingen voor de Volksuniversiteit Het Gooi kunnen houden. Die was op twee november. Latere eveneens volgeboekte bijeenkomsten moesten wegens coronamaatregelen worden afgelast. Die zullen op een later moment in de Bussumse bibliotheek worden gehouden. De verwachting is dat dit wel volgend jaar zal worden. Op het programma staat dan ook een gegidste fietstocht langs locaties die te maken hebben met Van Eeden en de kolonie Walden. Die tocht is nog steeds voorzien voor zaterdagmorgen 19 maart.

We hebben 126 gasten en geen leden online