HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 14/2 (september 1998) pag. 64

Paarden in Bussum
Auteur: Joke Vos

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Buiten het dorp Bussum lag vroeger een renbaan. Voor zover bekend, lag de eerste baan op de hei tussen Bussum en Hilversum. Daarna kwam de renbaan Cruysbergen achter de Franse Kampweg en de Nieuwe 's-Gravelandseweg. En tot 1940 kon de liefhebber van paardensport terecht op Sportpark Zuid, waar drie grote tribunes zitplaatsen boden. Na de oorlog was er in Bussum voor het concours-hippique geen mogelijkheid meer.

Er schijnen zelfs paardendraverijen te hebben plaatsgevonden op de Vlietlaan.

Herinnert u zich nog iets over evenementen met paarden in Bussum? Heeft u hiervan foto's? Laat dit de redactie van het Contactblad dan weten:
mevr. J. Vos.
Hamerstraat 106
1402 PX Bussum.
Telefoon: (035) 693 67 10.

Actueel

Mooie Marianne Philips Lezing

Ongeveer 150 leden en niet-leden van de Historische Kring Bussum én bewoners van de Bussumse Marianne Philipslaan woonden dinsdag 23 april de lezing bij over schrijfster, activiste en raadslid Marianne Philips (1886-1951). In de Wilhelminakerk werd geboeid geluisterd naar wat Judith Belinfante over het leven en werk van haar grootmoeder vertelde. Na afloop was gelegenheid tot het stellen van vragen en daar werd zeker gebruik van gemaakt. Boekhandel LOS was er bij met een uitgebreide boekentafel, met o.a. de twee recent verschenen herdrukken van boeken van Marianne Philips. Deze bijzondere en zeer geslaagde avond leverde bovendien nog zeven nieuwe leden voor de Kring op. Met speciale dank aan Judith Belinfante, Boekhandel Los en Uitgeverij Cossee.

 

 

Foto van de maand

Tentoonstelling van Ben Koning in gemeentehuis

 
                                                                                               foto Jaap van Hassel