HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 14/2 (september 1998) pag. 45

Video Het Gooi in het polygoonjournaal 1924-1939 uitgebracht door Nederlands Filmarchief
Auteur: Joke Vos

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Op deze videoband zijn zes gemeenten vertegenwoordigd, namelijk Laren, Hilversum, Bussum, Naarden, Huizen en Blaricum. Deze plaatsen komen een voor een aan bod waarbij wij natuurlijk zeer geïnteresseerd zijn in Bussum. Op de video is te zien hoe in 1931 een slipjacht werd gehouden in Bussum en omgeving, waarbij een prachtig stuk ongerept natuurschoon te zien is. In 1932 opende koningin Wilhelmina samen met prinses Juliana het Blindeninstituut. Het door ons (in het Contactblad van december 1997) gepubliceerde verhaal over de transportfietsenrace komt nu daadwerkelijk voorbij gefietst en naast een chique huwelijk is nog een stukje te zien van ons mooie oude gemeentehuis. Kortom zeer de moeite waard. De video is de Historische Kring door het Nederlands Filmarchief geschonken en eventueel op ons informatie/documentatiecentrum te zien. Maar voor de prijs hoeft u de aanschaf niet te laten, want de videoband is voor f 29,95 te koop bij boekhandel en warenhuis.

Documentatie over reeds eerder uitgegeven video's door het Nederlands Filmarchief is bij het informatie documentatiecentrum in te zien. Doen! U zult versteld staan van het aanbod.

Actueel

Mooie Marianne Philips Lezing

Ongeveer 150 leden en niet-leden van de Historische Kring Bussum én bewoners van de Bussumse Marianne Philipslaan woonden dinsdag 23 april de lezing bij over schrijfster, activiste en raadslid Marianne Philips (1886-1951). In de Wilhelminakerk werd geboeid geluisterd naar wat Judith Belinfante over het leven en werk van haar grootmoeder vertelde. Na afloop was gelegenheid tot het stellen van vragen en daar werd zeker gebruik van gemaakt. Boekhandel LOS was er bij met een uitgebreide boekentafel, met o.a. de twee recent verschenen herdrukken van boeken van Marianne Philips. Deze bijzondere en zeer geslaagde avond leverde bovendien nog zeven nieuwe leden voor de Kring op. Met speciale dank aan Judith Belinfante, Boekhandel Los en Uitgeverij Cossee.

 

 

Foto van de maand

Tentoonstelling van Ben Koning in gemeentehuis

 
                                                                                               foto Jaap van Hassel