HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 14/2 (september 1998) pag. 34

Touringcaronderneming Bussums Bloei
Auteur: Joke Vos

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Tot in de jaren zestig of zeventig was het pand op de hoek van de Oud Bussummerweg en het Wilhelminaplantsoen in gebruik als stalling voor de autobussen van de touringcaronderneming Bussums Bloei. Deze onderneming zou zijn overgenomen door touringcaronderneming Amersfoorts Bloei. Hoe lang Bussums Bloei heeft bestaan is niet bekend.

Herinnert u zich nog iets over touringcaronderneming Bussums Bloei? Heeft u hiervan foto's? Laat dit de redactie dan weten. Uw reacties kunt u sturen naar de redactie van het Contactblad.
mevr. J. Vos
Hamerstraat 106
1402 PX Bussum.
Telefoon: (035) 693 67 10.

Actueel

Mooie Marianne Philips Lezing

Ongeveer 150 leden en niet-leden van de Historische Kring Bussum én bewoners van de Bussumse Marianne Philipslaan woonden dinsdag 23 april de lezing bij over schrijfster, activiste en raadslid Marianne Philips (1886-1951). In de Wilhelminakerk werd geboeid geluisterd naar wat Judith Belinfante over het leven en werk van haar grootmoeder vertelde. Na afloop was gelegenheid tot het stellen van vragen en daar werd zeker gebruik van gemaakt. Boekhandel LOS was er bij met een uitgebreide boekentafel, met o.a. de twee recent verschenen herdrukken van boeken van Marianne Philips. Deze bijzondere en zeer geslaagde avond leverde bovendien nog zeven nieuwe leden voor de Kring op. Met speciale dank aan Judith Belinfante, Boekhandel Los en Uitgeverij Cossee.

 

 

Foto van de maand

Tentoonstelling van Ben Koning in gemeentehuis

 
                                                                                               foto Jaap van Hassel