HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 14/2 (september 1998) pag. 34

Tentoonstelling over de Herenstraat
(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Op maandagavond 26 oktober 1998 om 20.00 uur wordt in de ruimte van de Historische Kring Bussum in het pand Huizerweg 54 de tentoonstelling over de Herenstraat geopend. Bent u geïnteresseerd in deze straat, zijn bewoners, de boerderijen en huizen? Bezoek dan deze interessante tentoonstelling.

Openingstijden

De tentoonstelling over de Herenstraat duurt tot 27 november 1998. Openingstijden: elke woensdagmiddag van 2 tot 4 uur, elke vrijdagmiddag van 2 tot 5 uur. Voor de mensen die overdag werken en toch willen komen kijken, is de tentoonstelling te bezichtigen op woensdag 18 november 1998 van 20.00 tot 21.00 uur.

Actueel

Mooie Marianne Philips Lezing

Ongeveer 150 leden en niet-leden van de Historische Kring Bussum én bewoners van de Bussumse Marianne Philipslaan woonden dinsdag 23 april de lezing bij over schrijfster, activiste en raadslid Marianne Philips (1886-1951). In de Wilhelminakerk werd geboeid geluisterd naar wat Judith Belinfante over het leven en werk van haar grootmoeder vertelde. Na afloop was gelegenheid tot het stellen van vragen en daar werd zeker gebruik van gemaakt. Boekhandel LOS was er bij met een uitgebreide boekentafel, met o.a. de twee recent verschenen herdrukken van boeken van Marianne Philips. Deze bijzondere en zeer geslaagde avond leverde bovendien nog zeven nieuwe leden voor de Kring op. Met speciale dank aan Judith Belinfante, Boekhandel Los en Uitgeverij Cossee.

 

 

Foto van de maand

Tentoonstelling van Ben Koning in gemeentehuis

 
                                                                                               foto Jaap van Hassel