HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 14/2 (september 1998) pag. 34

Van de redactie
(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

In dit Contactblad gaat Martin Heyne uitvoerig in op iets dat voor veel Bussumers onbekend is: Turkije. het inmiddels verdwenen Bussumse buurtje dat in het begin van deze eeuw lag bij de Nieuwstraat, de Cereslaan en de Laarderweg.

Van twee Bussumers treft u hun herinneringen aan vroeger in dit Contactblad aan. Ten behoeve van de vele leden die de lezing van de heer Bert de Beer over het buurmeesterboek hebben gemist, gaat hij nogmaals op dit interessante boek in.

Herinnert u zich bij het lezen van het Contactblad iets van vroeger of wilt u reageren, schrijf ons dan. Indien nodig helpt de redactie u graag bij het op schrift stellen. Bedenk dat het verschijnen van het Contactblad afhankelijk is van artikelen en reacties van de leden.

Actueel

Mooie Marianne Philips Lezing

Ongeveer 150 leden en niet-leden van de Historische Kring Bussum én bewoners van de Bussumse Marianne Philipslaan woonden dinsdag 23 april de lezing bij over schrijfster, activiste en raadslid Marianne Philips (1886-1951). In de Wilhelminakerk werd geboeid geluisterd naar wat Judith Belinfante over het leven en werk van haar grootmoeder vertelde. Na afloop was gelegenheid tot het stellen van vragen en daar werd zeker gebruik van gemaakt. Boekhandel LOS was er bij met een uitgebreide boekentafel, met o.a. de twee recent verschenen herdrukken van boeken van Marianne Philips. Deze bijzondere en zeer geslaagde avond leverde bovendien nog zeven nieuwe leden voor de Kring op. Met speciale dank aan Judith Belinfante, Boekhandel Los en Uitgeverij Cossee.

 

 

Foto van de maand

Tentoonstelling van Ben Koning in gemeentehuis

 
                                                                                               foto Jaap van Hassel