HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 16/3 (december 2000) pag. 74

Belangrijke data voor 2001 - noteer ze vast in uw agenda
(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Woensdag 18 januari 2001 NIEUWJAARSBIJEENKOMST,
Donderdag 29 maart 2001 de JAARVERGADERING, na de pauze vertonen wij dia's uit eigen archief.
Woensdag 13 juni 2001 contactavond. Op deze avond vertelt de heer M. Haas wat er verder met de WATERTOREN gaat gebeuren.
Donderdag 18 oktober 2001 contactavond. Deze avond moeten wij nog invullen, maar wij hopen dit zo spoedig mogelijk te doen.

Alle avonden beginnen om 20.00 uur in ons informatie/documentatiecentrum aan de Huizerweg no. 54 te Bussum. De contactavonden zijn voor zowel leden als niet leden.
GRAAG TOT ZIENS!

Actueel

Werelderfgoed, ook in Bussum

De Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft eindelijk een plaats op de Werelderfgoedlijst van VN-organisatie Unesco.De linie staat nu samen met de Stelling van Amsterdam (sinds 1996 Werelderfgoed) op deze lijst als 'de Hollandse Waterlinies'. De verdediging van het land met water als bondgenoot, is nu internationaal erkend als uniek en onvervangbaar. De Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland, is een 85 kilometer lange linie met 45 vestingen, 6 forten en 2 kastelen. In 2011 kwam het op de voorlopige lijst voor een UNESCO-nominatie. Ook Fort Werk IV in Bussum, een verdedigingswerk uit 1869, maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Lees HIER meer over dit fort. Het Erfgoedfestival Gooi&Vecht besteedt deze zomer aandacht aan de waterlinie.

Foto van de maand

Juli 2021

Het zal de meeste oudere Bussummers geen moeite kosten bij deze foto te bedenken wat zich hier afspeelt. Ook niet waar dit was. Misschien wel wanneer!
Nu we zien hier een opname van de eerste televisie-uitzending van de NTS in studio Irene te Bussum op 2 oktober 1951. Binnenkort is dat 70 jaar geleden en gaan we daar als HKB uiteraard bij stilstaan! De vraag aan u is: Wie zien we hier? Wie kent na zoveel jaren nog één of meer van deze pioniers uit TV-land? Misschien iemand uit uw kennissenkring of familie? Mail uw reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De foto van de maand juni is opgelost. Klik hier voor het antwoord

We hebben 53 gasten en geen leden online