Home
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 16/1 (april of mei 2000) pag. 26

In memoriam Frans van Giessen

Auteur: Coby de Jong

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel


Op donderdag 30 maart 2000 overleed op 88-jarige leeftijd Frans van Giessen. Tot de laatste dag heeft hij zich ingezet voor de Historische Kring Bussum. Jarenlang was hij iedere maandagochtend aanwezig in het gebouw aan de Huizenveg om met zijn collega's van de documentatiegroep te werken. De afdeling krantenknipsels was zijn terrein. Hij werkte zeer nauwgezet, ging rustig en bescheiden zijn gang. Zijn ordners zien er fantastisch uit. Hij was trots op "zijn" kast. Voor de mensen om hem heen had hij veel belangstelling. Hij was vriendelijk, gelijkmatig en positief denkend.

Zijn kennis van Bussum was groot. Wanneer anderen niet wisten waar een foto genomen was, bood Frans dikwijls uitkomst.

Frans, wij zullen je heel erg missen. Wij wensen jouw vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte om dit verlies te dragen.

Namens de werkgroep documentatie, Coby de Jong

Actueel

Jumbo-geschiedenisalbum

Donderdag 20 januari heeft burgemeester Han ter Heegde een bijzonder album in ontvangst genomen. Het is het resultaat van een initiatief van de nieuwe Jumbo-winkel aan het Julianaplein. Een werkgroep van de Historische Kring Bussum heeft dit plakplaatjes-album samengesteld. Klanten kunnen deze plaatjes bij hun boodschappen sparen.Het album bestaat uit 22 korte teksten met in totaal 176 plaatjes en beslaat tweehonderd jaar Bussumse geschiedenis.

Lees meer...

Foto van de maand

Januari 2022

Wij zouden graag weten of iemand dit huis herkent en er ons iets meer over kan vertellen. We denken zelf dat het in het Spiegel staat of heeft gestaan. Waarschijnlijk is het het rond 1900 gebouwd. Opmerkelijk is het houtwerk in de top van het dak, de bovenrand van de serre en het houten balkon.
Kunt u ons helpen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eindejaarsgeschenk nu ook te koop

Alle leden van de Kring hebben gelijktijdig met het december nummer van het Bussums Historisch Tijdschrift het wandel-fietsboekje "Bussum bakermat van de Nederlandse televisie" in de bus gekregen. Met ingang van 2022 is het nu voor iedereen te koop. De kosten zijn € 7,50 incl porto. Bestellen kan per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer...

Documentatiecentrum nog tot nader bericht gesloten

Helaas blijft ons documentatiecentrum ook in het nieuwe jaar nog gesloten in verband met de coronamaatregelen. Ala u vragen heeft kunt u ons mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij hopen u zo spoedig mogelijk weer volledig van dienst te kunnen zijn.

Ons digitaal archief echter kunt u via onze website te allen tijde bezoeken. 

We hebben 62 gasten en geen leden online