Home
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 16/1 (april of mei 2000) pag. 26


In memoriam Frans van Giessen

 Coby de Jong

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

Op donderdag 30 maart 2000 overleed op 88-jarige leeftijd Frans van Giessen. Tot de laatste dag heeft hij zich ingezet voor de Historische Kring Bussum. Jarenlang was hij iedere maandagochtend aanwezig in het gebouw aan de Huizenveg om met zijn collega's van de documentatiegroep te werken. De afdeling krantenknipsels was zijn terrein. Hij werkte zeer nauwgezet, ging rustig en bescheiden zijn gang. Zijn ordners zien er fantastisch uit. Hij was trots op "zijn" kast. Voor de mensen om hem heen had hij veel belangstelling. Hij was vriendelijk, gelijkmatig en positief denkend. Zijn kennis van Bussum was groot. Wanneer anderen niet wisten waar een foto genomen was, bood Frans dikwijls uitkomst.

Frans, wij zullen je heel erg missen. Wij wensen jouw vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte om dit verlies te dragen.

Namens de werkgroep documentatie, Coby de Jong

 

Actueel

Veel meer struikelstenen in Gooise Meren

Ruim zeshonderd struikelstenen zullen de komende jaren binnen de gemeente Gooise Meren worden geplaatst. Dat zegt de recent opgerichte Stichting Struikelstenen Gooise Meren. Het gaat om herdenkingsstenen die in de stoep worden geplaatst voor woningen van waaruit bewoners in de Tweede Wereldoorlog werden gedeporteerd naar Duitse vernietigingskampen .In Naarden en Bussum liggen er nu nog geen twintig stenen, maar dat zullen er uiteindelijk vele honderden worden op basis van een lijst die is opgesteld door Hans Jonker, die research heeft gedaan in het bevolkingsregister.

Lees meer...

Foto van de maand

Augustus 2022

Onderaan deze foto staat  “Bussum, Mouwtje”....
Is dat wel zo? Het huis met het rieten dak en het huis met de grote schoorsteen kunnen wij niet als zodanig lokaliseren. Is er iemand van onze lezers die de huizen op deze foto herkent en weet waar deze staan of gestaan hebben? En misschien bij benadering het jaar waarin deze foto is gemaakt? 
Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l  Alvast hartelijk dank voor uw reactie

Lees meer...

HKB Nieuws

SNEAK PREVIEW BHT

  

Het Bussums Historisch Tijdschrift is weer in aantocht. Het septembernummer is naar de drukker gestuurd en wij kunnen de bezoekers van deze website alvast een blik gunnen op het omslag.

Zoals zo vaak is het een themanummer, dit keer gewijd aan het onderwerp dat gekozen is voor het Open Monumenten-weekeinde op 10 en 11 september. Bensdorp speelt daarbij een belangrijke rol. Op zondag 11 september is de Historische Kring Bussum te gast bij de huidige eigenaar van het restant van de voormalige Bensdorpfabriek, House of Dialogue.

Het vernieuwde Bensdorp-complex was de winnaar van de K.P.C de Bazel-publieksprijs.

 

We hebben 239 gasten en geen leden online