Home
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 15/2 (september 1999) pag. 33

Inhoud

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Jaargang 15 nummer 2 * september 1999

ISSN 0920-5683

Inhoud
pagina
34 Van de redactie
34 100 Jaar vrijwillige brandweer Bussum J. H. M. Klijnman
35 Handwasserij aan de Bussummervaart I. de Beer
40 Nieuwe aanwinsten van de afdeling documentatie
43 Lezers reageren: de eerste school in Bussum B. de Beer
45 Touringcaronderneming Bussums Bloei J. M. Vos-Bogaard
51 Bevordering van festiviteiten in Bussum 1Buwito J.H.M. Klijnman
57 Genealogische werkgroep B. de Beer
59 Blokbrandweer (hulpbrandweer) J. H.M. Klijnrnan

Voorblad:
de ploeg van de brandweer, deelnemer aan de grote reclame-optocht op zaterdagmiddag 29 september 1956, hier op de Laardenveg ter hoogte van het Oosterpad. Zie voor meer informatie het artikel pagina 51 vlgg.

AGENDA van de Historische Kring Bussum:

Dinsdagavond l2 oktober 1999

contactavond
aanvang 20.00 uur Huizerweg 54
---------------
Een inlegstrookje vermeldt:

Geacht lid,

De ledenavond van dinsdagavond 12 oktober wordt vervroegd naar dinsdagavond 5 oktober aanvang 20.00 uur.
U bent dan van harte welkom bij de brandweertentoonstelling die gehouden wordt in het gemeentehuis van Bussum Brinklaan 35 ingang bestuursvleugel.
Oud-brandweercommandant de heer A. van der Kruit is deze avond aanwezig om U uitleg te geven over de tentoongestelde attributen en eventuele vragen te beantwoorden.
Dus kom op 5 oktober naar onze contactavond in het gemeentehuis!
---------------
Verantwoording illustraties: voorblad, pag. 52 t/m 63 brandweer Bussum, pag. 35 t/m 37 mevr. T. Vink-Bogaard, pag. 38 mevr. I. de Beer, pag 45 en 47 t/m 49 de heer G. Willemse, de overige illustraties H.K.B.

U wilt iemand feliciteren of bedanken? Een leuk kado-idee? Geef een jaargang Contactbladen van de Historische Kring Bussum! Hiermee steunt u de Kring.

Kopij voor het decembernummer graag inleveren vóór l november 1999.
Redactie: Joke Vos-Bogaard & Johan H.M. Klijnman.
Redactie-adres: Hamerstraat 106. 1402 PX Bussum. Tel.: 693 67 10.

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ondertekende artikelen. Zij behoudt zich het recht voor artikelen voor plaatsing te weigeren of zonodig in te korten.

Actueel

Dorpslied voor Bussum van Jules de Corte

Wijlen Jules de Corte maakte eind jaren zeventig een dorpslied voor Bussum. We kenden tot nu toe alleen de tekst, maar na een oproep kregen we via via een opname van een uitvoering ervan in een arrangement van Freddy Golden en zijn orkest. Die vertolking was op Koninginnedag 1979 in een uitzending van de Tros vanuit theater 't Spant in Bussum. Het werd gezongen door Helen Gaasbeek en ene Wilma. Jules de Corte was liedjesschrijver, componist, zanger en pianist. Hij was blind en overleed in 1996 op 71-jarige leeftijd. HIER de muziek met bijgaand de tekst.

Foto van de maand

December 2021

Op deze foto zien we een rij villa‚Äôs, die rond de vorige eeuwwisseling zijn gebouwd. Kenmerkend zijn de erkers, deze behoeven niet allemaal bewaard te zijn gebleven. Van belang is ook de bomenrij, die niet langs de rijweg staat maar vlak langs de tuingrens. Ook de bomen komen nu waarschijnlijk niet meer voor. Het kan zowel in Naarden als in Bussum zijn. Ondanks speurwerk zijn wij er niet in geslaagd de foto van een onderschrift te voorzien. Weet u waar dit is? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vorderingen rond ingang documentatiecentrum

IngangHKB KopieHet documentatiecentrum van de Historische Kring Bussum is hopelijk nog deze week weer normaal toegankelijk. Volgens de uitvoerder maken de renovatie-activiteiten rond NS-station Naarden Bussum dat weer mogelijk. De komende dagen worden bouwhekken weggehaald. Het is verder de bedoeling dat begin volgend jaar de toegang tot de HKB compleet wordt vernieuwd. De hellingbaan en het bordes worden breder gemaakt. De afgelopen weken was de toegang naar het DC vrijwel helemaal belemmerd.(foto Jaap van Hassel)

Veel interesse voor lezingen over Van Eeden en Walden

Lezingen van HKB-vrijwilliger Klaas Oosterom over 'Frederik van Eeden en de kolonie Walden' hebben veel belangstelling getrokken. Helaas heeft hij maar een van drie lezingen voor de Volksuniversiteit Het Gooi kunnen houden. Die was op twee november. Latere eveneens volgeboekte bijeenkomsten moesten wegens coronamaatregelen worden afgelast. Die zullen op een later moment in de Bussumse bibliotheek worden gehouden. De verwachting is dat dit wel volgend jaar zal worden. Op het programma staat dan ook een gegidste fietstocht langs locaties die te maken hebben met Van Eeden en de kolonie Walden. Die tocht is nog steeds voorzien voor zaterdagmorgen 19 maart.

We hebben 203 gasten en geen leden online