Home
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 17/2 (september 2001) pag. 64

Open Dag TVE op 22 september 2001
(Van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

De Stichting Tusen Vecht & Eem (TVE) organiseert op zaterdag 22 september 2001 de Open Dag 2001 in het raadhuis van Hilversum. Er is een aantrekkelijk programma met als thema 'De waarde van het behoud van historische bebouwing'. In een forumdiscussie zal ingegaan worden op de vraag hoe de participatie van de burgers kan worden bevorderd.

Het programma:

9.30 uur Ontvangst met koffie in het raadhuis
10.00 uur Openingswoord door de voorzitter van TVE dhr. dr. H.C.M. Michielse
10.10 uur Welkomswoord door de burgemeester van Hilversum
10.15 uur Inleidingen over het thema van de dag
- ir. E.H. van Tuyll van Serooskerken, De waarde van het behoud van historische bebouwing.
- drs. Lydia Landsink, Hoe kunnen particulier initiatief en overheid samenwerken m.b.t. het behoud van historische bebouwing?
- Maarten Min, Het behoud van historische bebouwing in Hilversum.
11.30 uur Forumdiscussie o.l.v. drs. Karel Loeff m.m.v. de drie sprekers over de vraag: 'Hoe kan participatie van burgers bij het behoud van historische panden en bebouwing bevorderd worden?'
12.30 uur Aperitief en lunch
14.00 uur Wandelexcursie in een viertal groepen vanaf het raadhuis langs interessante straten/monumenten in Hilversum.
16.00 uur Afsluitend concert
16.30 uur Sluiting

De deelnameprijs van de Open Dag bedraagt Ä 25,-- over te maken op girorekening 3892084 t.n.v. Tussen Vecht en Eem, Bussum.

Belangstellenden kunnen de aanmelding voor deelname richten aan: TVE, Antwoordnummer 549, 1400 VB Bussum.Actueel

Dorpslied voor Bussum van Jules de Corte

Wijlen Jules de Corte maakte eind jaren zeventig een dorpslied voor Bussum. We kenden tot nu toe alleen de tekst, maar na een oproep kregen we via via een opname van een uitvoering ervan in een arrangement van Freddy Golden en zijn orkest. Die vertolking was op Koninginnedag 1979 in een uitzending van de Tros vanuit theater 't Spant in Bussum. Het werd gezongen door Helen Gaasbeek en ene Wilma. Jules de Corte was liedjesschrijver, componist, zanger en pianist. Hij was blind en overleed in 1996 op 71-jarige leeftijd. HIER de muziek met bijgaand de tekst.

Foto van de maand

December 2021

Op deze foto zien we een rij villa‚Äôs, die rond de vorige eeuwwisseling zijn gebouwd. Kenmerkend zijn de erkers, deze behoeven niet allemaal bewaard te zijn gebleven. Van belang is ook de bomenrij, die niet langs de rijweg staat maar vlak langs de tuingrens. Ook de bomen komen nu waarschijnlijk niet meer voor. Het kan zowel in Naarden als in Bussum zijn. Ondanks speurwerk zijn wij er niet in geslaagd de foto van een onderschrift te voorzien. Weet u waar dit is? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vorderingen rond ingang documentatiecentrum

IngangHKB KopieHet documentatiecentrum van de Historische Kring Bussum is hopelijk nog deze week weer normaal toegankelijk. Volgens de uitvoerder maken de renovatie-activiteiten rond NS-station Naarden Bussum dat weer mogelijk. De komende dagen worden bouwhekken weggehaald. Het is verder de bedoeling dat begin volgend jaar de toegang tot de HKB compleet wordt vernieuwd. De hellingbaan en het bordes worden breder gemaakt. De afgelopen weken was de toegang naar het DC vrijwel helemaal belemmerd.(foto Jaap van Hassel)

Veel interesse voor lezingen over Van Eeden en Walden

Lezingen van HKB-vrijwilliger Klaas Oosterom over 'Frederik van Eeden en de kolonie Walden' hebben veel belangstelling getrokken. Helaas heeft hij maar een van drie lezingen voor de Volksuniversiteit Het Gooi kunnen houden. Die was op twee november. Latere eveneens volgeboekte bijeenkomsten moesten wegens coronamaatregelen worden afgelast. Die zullen op een later moment in de Bussumse bibliotheek worden gehouden. De verwachting is dat dit wel volgend jaar zal worden. Op het programma staat dan ook een gegidste fietstocht langs locaties die te maken hebben met Van Eeden en de kolonie Walden. Die tocht is nog steeds voorzien voor zaterdagmorgen 19 maart.

We hebben 125 gasten en geen leden online