Home
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 17/2 (september 2001) pag. 33

Inhoud
(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Jaargang 17 nummer 2 * september 2001

ISSN 0920-5683

pagina
34 Oplossing puzzel        Ph. Scherpbier
35 90 Jaar scouting in Bussum    M.J.M. Heyne
53 Puzzel        Ph. Scherpbier
54 Een kaartje aan de wand (2)    G.M. Langemeijer
55 Contactavond over de watertoren    E. Droogleever Fortuyn
59 Mia van Oostveen (1899-1979)    M.J.A. van der Heide
64 Openbare contactavond van de Historische Kring op 18 oktober 2001
64 Open Dag TVE op 22 september 2001

Voorblad:  Mimi de Vries en Jeanne de Leeuw als kabouters van de Meisjes Padvinders Club in 1923.

AGENDA van de Historische Kring Bussum:
Donderdagavond 18 oktober 2001
* openbare contactavond waarop de heer drs. G.J. Petri zal spreken over het Wilhelmus.
* Aanvang 20.00 uur in Huizerweg 54

Verantwoording illustraties: voorblad, pag. 35 t/m 49 M.J.M. Heyne,
pag. 56 dr.ir. M. Haas, pag. 60 t/m 63 M.J.A. van der Heide,
de overige illustraties H.K.B.

U wilt iemand feliciteren of bedanken? Een leuk kado-idee? Geef een jaargang Contactbladen van de Historische Kring Bussum! Hiermee steunt u de Kring.
Kopij voor het decembernummer graag inleveren vóór 1 november 2001.
Redactie: Joke Vos-Bogaard & Johan Klijnman.

Redactie-adres: Hamerstraat 106, 1402 PX Bussum. Tel.: 693 67 10.

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ondertekende artikelen. Zij be-houdt zich het recht voor artikelen voor plaatsing te weigeren of zonodig in te korten.

Actueel

Dorpslied voor Bussum van Jules de Corte

Wijlen Jules de Corte maakte eind jaren zeventig een dorpslied voor Bussum. We kenden tot nu toe alleen de tekst, maar na een oproep kregen we via via een opname van een uitvoering ervan in een arrangement van Freddy Golden en zijn orkest. Die vertolking was op Koninginnedag 1979 in een uitzending van de Tros vanuit theater 't Spant in Bussum. Het werd gezongen door Helen Gaasbeek en ene Wilma. Jules de Corte was liedjesschrijver, componist, zanger en pianist. Hij was blind en overleed in 1996 op 71-jarige leeftijd. HIER de muziek met bijgaand de tekst.

Foto van de maand

December 2021

Op deze foto zien we een rij villa‚Äôs, die rond de vorige eeuwwisseling zijn gebouwd. Kenmerkend zijn de erkers, deze behoeven niet allemaal bewaard te zijn gebleven. Van belang is ook de bomenrij, die niet langs de rijweg staat maar vlak langs de tuingrens. Ook de bomen komen nu waarschijnlijk niet meer voor. Het kan zowel in Naarden als in Bussum zijn. Ondanks speurwerk zijn wij er niet in geslaagd de foto van een onderschrift te voorzien. Weet u waar dit is? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vorderingen rond ingang documentatiecentrum

IngangHKB KopieHet documentatiecentrum van de Historische Kring Bussum is hopelijk nog deze week weer normaal toegankelijk. Volgens de uitvoerder maken de renovatie-activiteiten rond NS-station Naarden Bussum dat weer mogelijk. De komende dagen worden bouwhekken weggehaald. Het is verder de bedoeling dat begin volgend jaar de toegang tot de HKB compleet wordt vernieuwd. De hellingbaan en het bordes worden breder gemaakt. De afgelopen weken was de toegang naar het DC vrijwel helemaal belemmerd.(foto Jaap van Hassel)

Veel interesse voor lezingen over Van Eeden en Walden

Lezingen van HKB-vrijwilliger Klaas Oosterom over 'Frederik van Eeden en de kolonie Walden' hebben veel belangstelling getrokken. Helaas heeft hij maar een van drie lezingen voor de Volksuniversiteit Het Gooi kunnen houden. Die was op twee november. Latere eveneens volgeboekte bijeenkomsten moesten wegens coronamaatregelen worden afgelast. Die zullen op een later moment in de Bussumse bibliotheek worden gehouden. De verwachting is dat dit wel volgend jaar zal worden. Op het programma staat dan ook een gegidste fietstocht langs locaties die te maken hebben met Van Eeden en de kolonie Walden. Die tocht is nog steeds voorzien voor zaterdagmorgen 19 maart.

We hebben 203 gasten en geen leden online