Home
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 17/1 (mei 2001) pag. 29

Mededelingen
Auteur: Joke Vos

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Op zaterdag 15 september is er een grote manifestatie op het Wilhelminaplantsoen i.v.m. het jaar van de vrijwilliger. Ook de Historische Kring is daar vertegenwoordigd. Voor meer informatie zie de dag-en weekbladen tegen die tijd.

Op zaterdag 22 september gaan we een excursie maken. We gaan die dag naar Weesp waar we een rondleiding krijgen door het stadhuis en we bezoeken de tentoonstelling over het Weesper porcelein. De dag ziet er als volgt uit. Om kwart voor twee verzamelen we ons bij het stadhuis van Weesp. Het is de bedoeling dat u op eigen initiatief naar Weesp komt. Het lijkt mij gezellig om na de rondleiding met elkaar een kopje koffie of thee te gaan drinken.
De kosten bedragen f. 2,-- entree voor de rondleiding en na afloop de consumptie. Er kunnen 25 personen mee. Als er meer animo is kunnen we ons opsplitsen in twee groepen. Zich opgeven kan bij ons informatie/documentatiecentrum aan de Huizerweg of bij ondergetekende. Ik reken op uw komst.

Op onze oproep omtrent een dia apparaat is positief gereageerd. Hartelijk dank aan de gever.

De Historische Kring heeft nog enkele exemplaren van het jubileumboek Brandweer Bussum 1899-1999. Het boek is te koop op Huizerweg 54 en kost f. 24,90. Koop dit prachtige boek en U steunt er de vereniging mee!

Actueel

Jumbo-geschiedenisalbum

Donderdag 20 januari heeft burgemeester Han ter Heegde een bijzonder album in ontvangst genomen. Het is het resultaat van een initiatief van de nieuwe Jumbo-winkel aan het Julianaplein. Een werkgroep van de Historische Kring Bussum heeft dit plakplaatjes-album samengesteld. Klanten kunnen deze plaatjes bij hun boodschappen sparen.Het album bestaat uit 22 korte teksten met in totaal 176 plaatjes en beslaat tweehonderd jaar Bussumse geschiedenis.

Lees meer...

Foto van de maand

Januari 2022

Wij zouden graag weten of iemand dit huis herkent en er ons iets meer over kan vertellen. We denken zelf dat het in het Spiegel staat of heeft gestaan. Waarschijnlijk is het het rond 1900 gebouwd. Opmerkelijk is het houtwerk in de top van het dak, de bovenrand van de serre en het houten balkon.
Kunt u ons helpen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eindejaarsgeschenk nu ook te koop

Alle leden van de Kring hebben gelijktijdig met het december nummer van het Bussums Historisch Tijdschrift het wandel-fietsboekje "Bussum bakermat van de Nederlandse televisie" in de bus gekregen. Met ingang van 2022 is het nu voor iedereen te koop. De kosten zijn € 7,50 incl porto. Bestellen kan per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer...

Documentatiecentrum nog tot nader bericht gesloten

Helaas blijft ons documentatiecentrum ook in het nieuwe jaar nog gesloten in verband met de coronamaatregelen. Ala u vragen heeft kunt u ons mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij hopen u zo spoedig mogelijk weer volledig van dienst te kunnen zijn.

Ons digitaal archief echter kunt u via onze website te allen tijde bezoeken. 

We hebben 50 gasten en geen leden online