HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 17/1 (mei 2001) pag. 2

Hamerstraatproject
(Van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Zoals u wellicht in de Gooi- en Eemlander hebt  kunnen lezen zijn wij bezig om gegevens te verzamelen over de Hamerstraat en zijn bewoners. Hiervoor zijn wij op zoek naar oude bewoners die ons het een en ander kunnen vertellen hoe het vroeger was in de straat. Tevens zoeken wij gegevens over bedrijven die vroeger in de straat gevestigd waren.

Wij willen proberen om van alle gegevens een boekje samen te stellen en vragen u daarom, heeft u nog foto's, verhalen of iets anders wat voor ons van belang is, zet het even op papier en neem dan contact op met Joke Andriessen, Hamerstraat 58, tel. 035-6935156.

Actueel

BHT december

Omstreeks 9 december verschijnt het laatste nummer van dit jaar van het Bussums Historisch Tijdschrift. Het thema is dit keer  Sport in Bussum. De ontstaansgeschiedenis en de verdere wederwaardigheden van een aantal Bussumse sportclubs passeren de revue: hockey,voetbal, zwemmen, rugby maar ook kegelen. Tevens wordt de ontwikkeling van het gebied dat nu Sportpark Zuid is tussen 1850 en nu in beeld gebracht. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in sport is er een artikel van Marcus van der Heide over Jo Bonger, de schoonzus van Vincent van Gogh, die haar leven lang geijverd heeft voor de verbreiding van naam en faam van haar zwager. 

Losse nummer kosten nog steeds maar €7,50 bij de boekhandels in Bussum en in ons documentatiecentrum. Krijg alle nummers gratis in de bus bij een lidmaatschap van €15,-- per jaar !

Foto van de maand

Laatste werkweken voor de broers Roks

December 2019

Foto Jaap van Hassel

We hebben 70 gasten en geen leden online