HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 17/1 (mei 2001) pag. 2

Van de redactie
(Van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Voor u ligt het eerste exemplaar van 2001. De redactie dankt alle schrijvers weer van harte voor hun inbreng want u weet: zonder U geen boekje. Deze keer een interview met de heer Verheul over caf‚ Ruimzicht door mevr. I. de Beer. Martin Heyne maakt zijn verhaal over de paardensport in Bussum af en de heer T. Sibbing schrijft over de eerste Bussumse schaker. Verder aandacht voor een nieuw boek, geschreven door Evert Mathies getiteld "Kerkenpad door Bussum, een forensendorp onderweg". Ook mevrouw en meneer Langemeijer hebben weer een bijdrage geleverd.
Voor de leden die niet op de jaarvergadering waren staat het financieel verslag en het verslag van de jaarvergadering in dit boekje

Verder een reactie van de heren Voûte over Tanah Abang en een gedeelte van de nieuwste aanwinsten die onze vereniging heeft gekregen de afgelopen maanden. Wilt u weten wat we allemaal hebben gekregen bezoek dan ons informatie/documentatie centrum op vrijdagmiddag van 2 tot 5 uur.
De heer Droogleever Fortuyn doet een oproep inzake "de historie van het oude huis" en op de laatste pagina weer eens een puzzel waar we u veel plezier mee wensen. De redactie wenst u veel leesplezier en blijf a.u.b. schrijven.

Actueel

HKB op Bussum Cultureel

Een team van de Historische Kring Bussum was zaterdag 18 september aanwezig op de manifestatie ‘Bussum Cultureel’, die op  de Havenstraat en het Wilhelminaplantsoen werd gehouden. De tent van HKB stond deze keer op de Havenstraat nabij de Kapelstraat.

Lees meer...

Foto van de maand

September 2021

Deze maand geen foto maar een tekening, gemaakt door F. Rosen in 1989.
Als we de tekening bekijken vanuit het Bussumse stratenplan kan de vraag zijn waar de tekenaar stond tijdens het schetsen van deze straat? Of voor welke zaak deze tekening een speciale betekenis had? Heeft u hierover meer informatie, mail het ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Klik HIER voor de oplossing van de foto van de maand augustus

Algemene  Ledenvergadering 2021

De Algemene Ledenvergadering wordt gehouden op woensdag 29 september in de Wilhelminakerk te Bussum. Voorafgaand aan de vergadering verzorgt de Hilversumse archeoloog Sander Koopmans, voorzitter van AWN (vereniging van vrijwilligers in de archeologie), afdeling Naerdincklant, een lezing over de Gooise zandafgravingen.
Voor het gehele programma klik op onderstaande  "lees meer"

Lees meer...

NPO besteedt aandacht aan 70 jaar Nederlandse televisie

Afbeeldingsresultaten voor npo70 jaar geleden op 2 oktober 1951 kwam de eerste officiële Nederlandse televisie-uitzending vanuit studio Irene in Bussum tot stand. Niet alleen de Historische Kring Bussum gaat aandacht aan dit jubileum besteden, maar ook de diverse omroepen.

Lees meer...

We hebben 83 gasten en geen leden online