HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 17/3 (december 2001) pag. 82

Oproep
(Van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Het is ons ter ore gekomen dat er leden niet naar onze contactavonden kunnen komen, omdat ze geen vervoer hebben of er liever niet meer alleen opuit trekken 's avonds. Zijn er leden die deze mensen op willen halen en weer thuis willen brengen. Geef u op bij ons informatie-/documentatiecentrum aan de Huizerweg. U kunt op vrijdagmiddag ook bellen tussen 2 en 5 uur via tel telefoonnummer 035-691 12 51.

Actueel

OMD2020-magere belangstelling

In geen jaren is het aantal bezoekers tijdens Open Monumentendag in Bussum zo laag geweest als dit jaar. Waar dat aan heeft gelegen is niet duidelijk.Wel is nu bekend dat landelijk gezien het aantal belangstellenden naar schatting de helft minder was dan verleden jaar. Het evenement werd beheerst door de corona-maatregelen. Het centrum van de activiteiten was op de zaterdag het 100-jarige Willem de Zwijgercollege, en daar mochten tegelijkertijd maximaal 150 bezoekers aanwezig zijn. Ze kregen badges in de vorm van een kleurige wasknijper. Die moesten ze zichtbaar dragen en bij vertrek inleveren.

Lees meer...

Foto van de maand

September 2020

Deze rij karakteristieke gebouwen moet iedereen (vaak) gezien hebben en anders snel gaan zien! Zelfs vanuit de trein vanaf station Naarden-Bussum naar station Bussum Zuid springen deze gevels in het oog. Hoewel de bovenste verdiepingen anno 2020 monumentenstatus hebben, is er toch een groot verlies ten opzichte van deze oude foto te betreuren, helaas!  Wat is dat met name? Laat het ons weten! 

Voor de foto van de maand augustus hebben we geen bevredigende oplossing ontvangen, hij blijft steken in de categorie 'onbekend'

We hebben 36 gasten en geen leden online