HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 17/3 (december 2001) pag. 76

De excursie naar Weesp
(Van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.
Onderstaande illustratie is aanklikbaar voor een vergroting.

Zaterdagmiddag 22 september j.l. was onze excursie naar Weesp. Om 2 uur troffen we elkaar bij het gemeentehuis, waar we werden opgewacht door onze eigen gids die middag.
Deze meneer nam ons eerst mee naar buiten waar hij ons op bijzonder enthousiaste wijze vertelde over het gebouw en zijn bijzonderheden. Daarna was de binnenkant aan de beurt. Ook hierover wist onze gids ons veel te vertellen. Maar het hoogtepunt vormde de tentoonstelling over het Weesper porcelein. We konden op ons gemak alles bekijken en indien nodig werden onze vragen beantwoord.

Na afloop zijn we met elkaar nog iets gaan drinken in Weesp en iedereen was het erover eens dat zo'n excursie voor herhaling vatbaar is. Dus wie weet tot de volgende keer.Foto-onderschrift:
Chocoladepot waarschijnlijk gemaakt rond 1762.


Actueel

OMD2020-magere belangstelling

In geen jaren is het aantal bezoekers tijdens Open Monumentendag in Bussum zo laag geweest als dit jaar. Waar dat aan heeft gelegen is niet duidelijk.Wel is nu bekend dat landelijk gezien het aantal belangstellenden naar schatting de helft minder was dan verleden jaar. Het evenement werd beheerst door de corona-maatregelen. Het centrum van de activiteiten was op de zaterdag het 100-jarige Willem de Zwijgercollege, en daar mochten tegelijkertijd maximaal 150 bezoekers aanwezig zijn. Ze kregen badges in de vorm van een kleurige wasknijper. Die moesten ze zichtbaar dragen en bij vertrek inleveren.

Lees meer...

Foto van de maand

September 2020

Deze rij karakteristieke gebouwen moet iedereen (vaak) gezien hebben en anders snel gaan zien! Zelfs vanuit de trein vanaf station Naarden-Bussum naar station Bussum Zuid springen deze gevels in het oog. Hoewel de bovenste verdiepingen anno 2020 monumentenstatus hebben, is er toch een groot verlies ten opzichte van deze oude foto te betreuren, helaas!  Wat is dat met name? Laat het ons weten! 

Voor de foto van de maand augustus hebben we geen bevredigende oplossing ontvangen, hij blijft steken in de categorie 'onbekend'

We hebben 88 gasten en geen leden online