HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 17/3 (december 2001) pag. 76

De excursie naar Weesp
(Van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.
Onderstaande illustratie is aanklikbaar voor een vergroting.

Zaterdagmiddag 22 september j.l. was onze excursie naar Weesp. Om 2 uur troffen we elkaar bij het gemeentehuis, waar we werden opgewacht door onze eigen gids die middag.
Deze meneer nam ons eerst mee naar buiten waar hij ons op bijzonder enthousiaste wijze vertelde over het gebouw en zijn bijzonderheden. Daarna was de binnenkant aan de beurt. Ook hierover wist onze gids ons veel te vertellen. Maar het hoogtepunt vormde de tentoonstelling over het Weesper porcelein. We konden op ons gemak alles bekijken en indien nodig werden onze vragen beantwoord.

Na afloop zijn we met elkaar nog iets gaan drinken in Weesp en iedereen was het erover eens dat zo'n excursie voor herhaling vatbaar is. Dus wie weet tot de volgende keer.Foto-onderschrift:
Chocoladepot waarschijnlijk gemaakt rond 1762.


Actueel

Tindal torentje

Het "mooiste gebouw van Bussum", de Tindalvilla, wordt stukje bij beetje in oude luister hersteld. Woensdag 22 januari is aan de linkerkant weer een torentje verschenen, en het is de bedoeling om nog dit jaar de grote toren boven de ingang terug te plaatsen. De villa Tindal, Nieuwe 'sGravelandseweg 21 is een rijksmonument.

Lees meer...

Foto van de maand

Noodgeval

Februari 2020

 

Fotio Jaap van Hassel

We hebben 121 gasten en geen leden online