HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 17/3 (december 2001) pag. 76

De excursie naar Weesp
(Van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.
Onderstaande illustratie is aanklikbaar voor een vergroting.

Zaterdagmiddag 22 september j.l. was onze excursie naar Weesp. Om 2 uur troffen we elkaar bij het gemeentehuis, waar we werden opgewacht door onze eigen gids die middag.
Deze meneer nam ons eerst mee naar buiten waar hij ons op bijzonder enthousiaste wijze vertelde over het gebouw en zijn bijzonderheden. Daarna was de binnenkant aan de beurt. Ook hierover wist onze gids ons veel te vertellen. Maar het hoogtepunt vormde de tentoonstelling over het Weesper porcelein. We konden op ons gemak alles bekijken en indien nodig werden onze vragen beantwoord.

Na afloop zijn we met elkaar nog iets gaan drinken in Weesp en iedereen was het erover eens dat zo'n excursie voor herhaling vatbaar is. Dus wie weet tot de volgende keer.Foto-onderschrift:
Chocoladepot waarschijnlijk gemaakt rond 1762.


Actueel

BHT december

Omstreeks 9 december verschijnt het laatste nummer van dit jaar van het Bussums Historisch Tijdschrift. Het thema is dit keer  Sport in Bussum. De ontstaansgeschiedenis en de verdere wederwaardigheden van een aantal Bussumse sportclubs passeren de revue: hockey,voetbal, zwemmen, rugby maar ook kegelen. Tevens wordt de ontwikkeling van het gebied dat nu Sportpark Zuid is tussen 1850 en nu in beeld gebracht. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in sport is er een artikel van Marcus van der Heide over Jo Bonger, de schoonzus van Vincent van Gogh, die haar leven lang geijverd heeft voor de verbreiding van naam en faam van haar zwager. 

Losse nummer kosten nog steeds maar €7,50 bij de boekhandels in Bussum en in ons documentatiecentrum. Krijg alle nummers gratis in de bus bij een lidmaatschap van €15,-- per jaar !

Foto van de maand

Laatste werkweken voor de broers Roks

December 2019

Foto Jaap van Hassel

We hebben 56 gasten en geen leden online