HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 19/1 (mei 2003) pag. 4

Jubileum HKBussum 13 september 2003
Auteur: Arie Gouka, wethouder


Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Op zaterdag 13 september organiseert de Historische Kring Bussum een dubbel feest. Op deze Open Monumentendag zal om 10.30 de wethouder Monumentenzorg de tentoonstelling 'Boerderijen in Bussum' openen. Nel Krijnen en Joke Vos stellen de tentoonstelling samen.

Maar de Kring viert die dag ook haar 20-jarig bestaan, en wel om 16.30 uur. U kunt met (oud)leden en andere geïnteresseerden bijpraten onder het genot van een drankje en een hapje. Toespraken zullen niet ontbreken.

Alle activiteiten vinden plaats in onze eigen ruimte van de Documentatie aan de Huizerweg 54.

Komt allen, namens het feestcomité,

Arie Gouka, wethouder.

U wilt iemand feliciteren of bedanken?
Cadeau-tip: geef een jaargang Contactblad HKBussum.
Administratie- en redactieadres HKBussum
Huizerweg 54, 1402 AD Bussum.

Actueel

BHT december

Omstreeks 9 december verschijnt het laatste nummer van dit jaar van het Bussums Historisch Tijdschrift. Het thema is dit keer  Sport in Bussum. De ontstaansgeschiedenis en de verdere wederwaardigheden van een aantal Bussumse sportclubs passeren de revue: hockey,voetbal, zwemmen, rugby maar ook kegelen. Tevens wordt de ontwikkeling van het gebied dat nu Sportpark Zuid is tussen 1850 en nu in beeld gebracht. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in sport is er een artikel van Marcus van der Heide over Jo Bonger, de schoonzus van Vincent van Gogh, die haar leven lang geijverd heeft voor de verbreiding van naam en faam van haar zwager. 

Losse nummer kosten nog steeds maar €7,50 bij de boekhandels in Bussum en in ons documentatiecentrum. Krijg alle nummers gratis in de bus bij een lidmaatschap van €15,-- per jaar !

Foto van de maand

Laatste werkweken voor de broers Roks

December 2019

Foto Jaap van Hassel

We hebben 101 gasten en geen leden online