HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 19/1 (mei 2003) pag. 4

Jubileum HKBussum 13 september 2003
Auteur: Arie Gouka, wethouder


Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Op zaterdag 13 september organiseert de Historische Kring Bussum een dubbel feest. Op deze Open Monumentendag zal om 10.30 de wethouder Monumentenzorg de tentoonstelling 'Boerderijen in Bussum' openen. Nel Krijnen en Joke Vos stellen de tentoonstelling samen.

Maar de Kring viert die dag ook haar 20-jarig bestaan, en wel om 16.30 uur. U kunt met (oud)leden en andere geïnteresseerden bijpraten onder het genot van een drankje en een hapje. Toespraken zullen niet ontbreken.

Alle activiteiten vinden plaats in onze eigen ruimte van de Documentatie aan de Huizerweg 54.

Komt allen, namens het feestcomité,

Arie Gouka, wethouder.

U wilt iemand feliciteren of bedanken?
Cadeau-tip: geef een jaargang Contactblad HKBussum.
Administratie- en redactieadres HKBussum
Huizerweg 54, 1402 AD Bussum.

Actueel

Open Monumenten Dag 2020

Dit jaar komt er in Bussum toch een Open Monumentendag! Het thema is 'Leermonumenten'. Door de corona situatie was het lange tijd onzeker of de Historische Kring Bussum op 12 september een programma kon maken op een locatie in aanwezigheid van publiek. Gelukkig zijn sinds 1 juli de corona maatregelen zodanig gewijzigd dat een ‘live’ programma mogelijk is. Dit wel met inachtneming van het ‘1,5 meter afstand houden’ en hanteren van looproutes. 

Voor de Open Monumentendag op 12 september is samen-werking gezocht met het Willem de Zwijgercollege, een bekend ‘leermonument’ in Bussum. Deze school bestaat in 2020 honderd jaar en was –vóór corona- bezig een jubileum programma voor te bereiden. Een groot deel daarvan wordt opgeschoven naar volgend jaar, maar de school is bereid om samen met de HKB de Open Monumentendag te organiseren. Houd voor meer informatie deze website in de gaten ! 

Foto van de maand

Augustus 2020

08 2020t

Wederom een foto uit het archief  'Onbekend'  van de HKB.
Een reeks foto's waar we geen afkomst, adres óf situatie in het Bussumse op kunnen plakken! Je kunt je hierbij zelfs afvragen of deze villa wel in Bussum staat ....? 

Kunt u ons verder helpen, waardoor ons archief nóg completer wordt, wij vernemen dat heel graag.

.

We hebben 80 gasten en geen leden online