HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 19/1 (mei 2003) pag. 4

Redactioneel
(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Dit keer een special Contactblad Historische Kring Bussum. Het is geheel gewijd aan het honderdjarige Prins Hendrikpark. Naast Bussum-kenner Martin Heyne zorgde een redactieteam voor een keur aan onderwerpen. Uit de collectie Heyne wordt een groot aantal illustraties voor het eerst gepubliceerd.

Het weekend van de 24/25 mei is overigens in vele opzichten historisch te noemen. Ook de voetbalclub Allen Weerbaar viert dan zijn honderjarig bestaan. Verder heeft Toonkunst Bussum op 24 mei in de Koepelkerk zijn jubileumconcert (120 jarig bestaan), en last but not least: de Historische Kring Bussum zelf bestaat 20 jaar. Dit laatste heugelijke feit zal op 13 september gevierd worden.

Actueel

BHT december

Het laatste nummer van dit jaar van het Bussums Historisch Tijdschrift is verschenen. Het thema is dit keer  Sport in Bussum. De ontstaansgeschiedenis en de verdere wederwaardigheden van een aantal Bussumse sportclubs passeren de revue: hockey,voetbal, zwemmen, rugby maar ook kegelen. Tevens wordt de ontwikkeling van het gebied dat nu Sportpark Zuid is tussen 1850 en nu in beeld gebracht. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in sport is er een artikel van Marcus van der Heide over Jo Bonger, de schoonzus van Vincent van Gogh, die haar leven lang geijverd heeft voor de verbreiding van naam en faam van haar zwager. 

Losse nummer kosten nog steeds maar €7,50 bij de boekhandels in Bussum en in ons documentatiecentrum. Krijg alle nummers gratis in de bus bij een lidmaatschap van €15,-- per jaar !

Foto van de maand

Laatste werkweken voor de broers Roks

December 2019

Foto Jaap van Hassel

We hebben 89 gasten en geen leden online