HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 19/1 (mei 2003) pag. 4

Redactioneel
(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Dit keer een special Contactblad Historische Kring Bussum. Het is geheel gewijd aan het honderdjarige Prins Hendrikpark. Naast Bussum-kenner Martin Heyne zorgde een redactieteam voor een keur aan onderwerpen. Uit de collectie Heyne wordt een groot aantal illustraties voor het eerst gepubliceerd.

Het weekend van de 24/25 mei is overigens in vele opzichten historisch te noemen. Ook de voetbalclub Allen Weerbaar viert dan zijn honderjarig bestaan. Verder heeft Toonkunst Bussum op 24 mei in de Koepelkerk zijn jubileumconcert (120 jarig bestaan), en last but not least: de Historische Kring Bussum zelf bestaat 20 jaar. Dit laatste heugelijke feit zal op 13 september gevierd worden.

Actueel

Open Monumenten Dag 2020

Dit jaar komt er in Bussum toch een Open Monumentendag! Het thema is 'Leermonumenten'. Door de corona situatie was het lange tijd onzeker of de Historische Kring Bussum op 12 september een programma kon maken op een locatie in aanwezigheid van publiek. Gelukkig zijn sinds 1 juli de corona maatregelen zodanig gewijzigd dat een ‘live’ programma mogelijk is. Dit wel met inachtneming van het ‘1,5 meter afstand houden’ en hanteren van looproutes. 

Voor de Open Monumentendag op 12 september is samen-werking gezocht met het Willem de Zwijgercollege, een bekend ‘leermonument’ in Bussum. Deze school bestaat in 2020 honderd jaar en was –vóór corona- bezig een jubileum programma voor te bereiden. Een groot deel daarvan wordt opgeschoven naar volgend jaar, maar de school is bereid om samen met de HKB de Open Monumentendag te organiseren. Houd voor meer informatie deze website in de gaten ! 

Foto van de maand

Augustus 2020

08 2020t

Wederom een foto uit het archief  'Onbekend'  van de HKB.
Een reeks foto's waar we geen afkomst, adres óf situatie in het Bussumse op kunnen plakken! Je kunt je hierbij zelfs afvragen of deze villa wel in Bussum staat ....? 

Kunt u ons verder helpen, waardoor ons archief nóg completer wordt, wij vernemen dat heel graag.

.

We hebben 64 gasten en geen leden online