HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 19/1 (mei 2003) pag. 4

Redactioneel
(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Dit keer een special Contactblad Historische Kring Bussum. Het is geheel gewijd aan het honderdjarige Prins Hendrikpark. Naast Bussum-kenner Martin Heyne zorgde een redactieteam voor een keur aan onderwerpen. Uit de collectie Heyne wordt een groot aantal illustraties voor het eerst gepubliceerd.

Het weekend van de 24/25 mei is overigens in vele opzichten historisch te noemen. Ook de voetbalclub Allen Weerbaar viert dan zijn honderjarig bestaan. Verder heeft Toonkunst Bussum op 24 mei in de Koepelkerk zijn jubileumconcert (120 jarig bestaan), en last but not least: de Historische Kring Bussum zelf bestaat 20 jaar. Dit laatste heugelijke feit zal op 13 september gevierd worden.

Actueel

Tindal torentje

Het "mooiste gebouw van Bussum", de Tindalvilla, wordt stukje bij beetje in oude luister hersteld. Woensdag 22 januari is aan de linkerkant weer een torentje verschenen, en het is de bedoeling om nog dit jaar de grote toren boven de ingang terug te plaatsen. De villa Tindal, Nieuwe 'sGravelandseweg 21 is een rijksmonument.

Lees meer...

Foto van de maand

Noodgeval

Februari 2020

 

Fotio Jaap van Hassel

We hebben 105 gasten en geen leden online