HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 19/2 (augustus 2003) pag. 2

Van het bestuur

(van het bestuur)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Op de jaarvergadering van 6 mei jl. heeft het Bestuur afscheid genomen van Coby de Jong, die de Documentatie onder haar hoede had, en van penningmeester Jos Heetebrij. Heuglijk is de tijding, dat het bestuur eindelijk weer volledig is. In het volgende Contactblad zullen de nieuwe vicevoorzitter, secretaris, penningmeester en coördinator Documentatie zich aan u voorstellen. Ook de redactie van het Contactblad is uitgebreid met 1 persoon.

Op de Open Monumentendag dertien september wordt de tentoonstelling Boerderijen in Bussum om 10.30 uur door wethouder Arie Gouka geopend. Een ieder is van harte welkom op de Huizerweg 54 en kan met een nieuwe fietslwandelroute de boerderijen langs gaan. Het 20-jarig bestaan van de Historische Kring Bussum wordt die dag ook gevierd en opgeluisterd met een receptie, die om 16.30 uur aanvangt. Met name wordt dan afscheid genomen van Coby de Jong.
Meer berichtgeving volgt in de regionale bladen. Wij hopen op een grote belangstelling voor de dertiende september van de zijde van leden en oudleden van de Historische Kring Bussum.

Tenslotte wijzen wij nog op de Contactavond van donderdag 23 oktober, waarop de emeritus hoogleraar Piet Leupen zal spreken over de Mariakerk (Koepelkerk) in Bussum. Aanvang 20.00 uur. Gaarne ook tot ziens op deze bijeenkomst.

U wilt iemand feliciteren of bedanken?
Cadeau-tip: geef een jaargang Contactblad HKBussum.
Administratie- en redactieadres HKBussum
Huizerweg 54, 1402AD Bussum.


Actueel

HKB op Bussum Cultureel

Een team van de Historische Kring Bussum was zaterdag 18 september aanwezig op de manifestatie ‘Bussum Cultureel’, die op  de Havenstraat en het Wilhelminaplantsoen werd gehouden. De tent van HKB stond deze keer op de Havenstraat nabij de Kapelstraat.

Lees meer...

Foto van de maand

September 2021

Deze maand geen foto maar een tekening, gemaakt door F. Rosen in 1989.
Als we de tekening bekijken vanuit het Bussumse stratenplan kan de vraag zijn waar de tekenaar stond tijdens het schetsen van deze straat? Of voor welke zaak deze tekening een speciale betekenis had? Heeft u hierover meer informatie, mail het ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Klik HIER voor de oplossing van de foto van de maand augustus

Algemene  Ledenvergadering 2021

De Algemene Ledenvergadering wordt gehouden op woensdag 29 september in de Wilhelminakerk te Bussum. Voorafgaand aan de vergadering verzorgt de Hilversumse archeoloog Sander Koopmans, voorzitter van AWN (vereniging van vrijwilligers in de archeologie), afdeling Naerdincklant, een lezing over de Gooise zandafgravingen.
Voor het gehele programma klik op onderstaande  "lees meer"

Lees meer...

NPO besteedt aandacht aan 70 jaar Nederlandse televisie

Afbeeldingsresultaten voor npo70 jaar geleden op 2 oktober 1951 kwam de eerste officiële Nederlandse televisie-uitzending vanuit studio Irene in Bussum tot stand. Niet alleen de Historische Kring Bussum gaat aandacht aan dit jubileum besteden, maar ook de diverse omroepen.

Lees meer...

We hebben 47 gasten en geen leden online