HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 19/2 (augustus 2003) pag. 2

Van het bestuur

(van het bestuur)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Op de jaarvergadering van 6 mei jl. heeft het Bestuur afscheid genomen van Coby de Jong, die de Documentatie onder haar hoede had, en van penningmeester Jos Heetebrij. Heuglijk is de tijding, dat het bestuur eindelijk weer volledig is. In het volgende Contactblad zullen de nieuwe vicevoorzitter, secretaris, penningmeester en coördinator Documentatie zich aan u voorstellen. Ook de redactie van het Contactblad is uitgebreid met 1 persoon.

Op de Open Monumentendag dertien september wordt de tentoonstelling Boerderijen in Bussum om 10.30 uur door wethouder Arie Gouka geopend. Een ieder is van harte welkom op de Huizerweg 54 en kan met een nieuwe fietslwandelroute de boerderijen langs gaan. Het 20-jarig bestaan van de Historische Kring Bussum wordt die dag ook gevierd en opgeluisterd met een receptie, die om 16.30 uur aanvangt. Met name wordt dan afscheid genomen van Coby de Jong.
Meer berichtgeving volgt in de regionale bladen. Wij hopen op een grote belangstelling voor de dertiende september van de zijde van leden en oudleden van de Historische Kring Bussum.

Tenslotte wijzen wij nog op de Contactavond van donderdag 23 oktober, waarop de emeritus hoogleraar Piet Leupen zal spreken over de Mariakerk (Koepelkerk) in Bussum. Aanvang 20.00 uur. Gaarne ook tot ziens op deze bijeenkomst.

U wilt iemand feliciteren of bedanken?
Cadeau-tip: geef een jaargang Contactblad HKBussum.
Administratie- en redactieadres HKBussum
Huizerweg 54, 1402AD Bussum.


Actueel

Spiegelschrift over schrijven

Onze 'Vrienden van het Spiegel' komen met een nieuw Spiegelschrift. Als altijd is er een aantrekkelijk thema. Dit keer: Schrijven in Het Spiegel. Op de cover journalist / schrijver Peter Brusse bij de ingang van de vroegere renbaan Cruijsbergen met zijn net verschenen boek Ach Engeland, de Brexit editie. Peter Brusse, Herman Pleij en Rudolf Geel schreven hun verhaal over het Spiegel. En ook allerlei andere aspecten van schrijven komen aan bod.

Lees meer...

Foto van de maand

Mei 2021

U kijkt op deze foto tegen de zijgevel van een villa. De foto is omstreeks 1930 genomen vanuit de richting van de Brediusbrug. De villa staat er heden ten dage nog en wordt als kantoorgebouw gebruikt. In het midden van de voorgevel bevindt zich de naam van deze villa. Onze vraag is: Wat is die naam én hoe kunnen we die verklaren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Zie hier een reactie op de foto van de maand  April 2021

We hebben 45 gasten en geen leden online