Home
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 19/2 (augustus 2003) pag. 2

Van het bestuur

(van het bestuur)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Op de jaarvergadering van 6 mei jl. heeft het Bestuur afscheid genomen van Coby de Jong, die de Documentatie onder haar hoede had, en van penningmeester Jos Heetebrij. Heuglijk is de tijding, dat het bestuur eindelijk weer volledig is. In het volgende Contactblad zullen de nieuwe vicevoorzitter, secretaris, penningmeester en coördinator Documentatie zich aan u voorstellen. Ook de redactie van het Contactblad is uitgebreid met 1 persoon.

Op de Open Monumentendag dertien september wordt de tentoonstelling Boerderijen in Bussum om 10.30 uur door wethouder Arie Gouka geopend. Een ieder is van harte welkom op de Huizerweg 54 en kan met een nieuwe fietslwandelroute de boerderijen langs gaan. Het 20-jarig bestaan van de Historische Kring Bussum wordt die dag ook gevierd en opgeluisterd met een receptie, die om 16.30 uur aanvangt. Met name wordt dan afscheid genomen van Coby de Jong.
Meer berichtgeving volgt in de regionale bladen. Wij hopen op een grote belangstelling voor de dertiende september van de zijde van leden en oudleden van de Historische Kring Bussum.

Tenslotte wijzen wij nog op de Contactavond van donderdag 23 oktober, waarop de emeritus hoogleraar Piet Leupen zal spreken over de Mariakerk (Koepelkerk) in Bussum. Aanvang 20.00 uur. Gaarne ook tot ziens op deze bijeenkomst.

U wilt iemand feliciteren of bedanken?
Cadeau-tip: geef een jaargang Contactblad HKBussum.
Administratie- en redactieadres HKBussum
Huizerweg 54, 1402AD Bussum.


Actueel

Veel meer struikelstenen in Gooise Meren

Ruim zeshonderd struikelstenen zullen de komende jaren binnen de gemeente Gooise Meren worden geplaatst. Dat zegt de recent opgerichte Stichting Struikelstenen Gooise Meren. Het gaat om herdenkingsstenen die in de stoep worden geplaatst voor woningen van waaruit bewoners in de Tweede Wereldoorlog werden gedeporteerd naar Duitse vernietigingskampen .In Naarden en Bussum liggen er nu nog geen twintig stenen, maar dat zullen er uiteindelijk vele honderden worden op basis van een lijst die is opgesteld door Hans Jonker, die research heeft gedaan in het bevolkingsregister.

Lees meer...

Foto van de maand

Augustus 2022

Onderaan deze foto staat  “Bussum, Mouwtje”....
Is dat wel zo? Het huis met het rieten dak en het huis met de grote schoorsteen kunnen wij niet als zodanig lokaliseren. Is er iemand van onze lezers die de huizen op deze foto herkent en weet waar deze staan of gestaan hebben? En misschien bij benadering het jaar waarin deze foto is gemaakt? 
Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l  Alvast hartelijk dank voor uw reactie

Lees meer...

HKB Nieuws

SNEAK PREVIEW BHT

  

Het Bussums Historisch Tijdschrift is weer in aantocht. Het septembernummer is naar de drukker gestuurd en wij kunnen de bezoekers van deze website alvast een blik gunnen op het omslag.

Zoals zo vaak is het een themanummer, dit keer gewijd aan het onderwerp dat gekozen is voor het Open Monumenten-weekeinde op 10 en 11 september. Bensdorp speelt daarbij een belangrijke rol. Op zondag 11 september is de Historische Kring Bussum te gast bij de huidige eigenaar van het restant van de voormalige Bensdorpfabriek, House of Dialogue.

Het vernieuwde Bensdorp-complex was de winnaar van de K.P.C de Bazel-publieksprijs.

 

We hebben 47 gasten en geen leden online