HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 19/2 (augustus 2003) pag. 2

Van de redactie

auteur: Marcus van der Heide

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.


Na het dubbelnummer over het Prins Hendrikkwartier krijgt u weer een nummer van de normale omvang van 32 pagina's. Dit houdt in, dat het vervolgartikel over Bensdorp naar december moet verschuiven.
Het huidige nummer staat in het teken van het boerderijenproject van TVE. Nel Krijnen schreef het boerderijen-artikel en verzorgt met Truus Elshof en Joke Vos ook de boerderijen-tentoonstelling in het kader van de Open Monumentendag van 13 september.
De HKBussum viert die dag ook zijn 20 jarig bestaan, maar altijd baas boven baas: Toonkunst Bussum bestaat dit jaar al 120 jaar. Vandaar een kijkje in de rijke historie van deze (reeds in 1880 als koor gestarte) vereniging.


Actueel

Open Monumenten Dag 2020

Dit jaar komt er in Bussum toch een Open Monumentendag! Het thema is 'Leermonumenten'. Door de corona situatie was het lange tijd onzeker of de Historische Kring Bussum op 12 september een programma kon maken op een locatie in aanwezigheid van publiek. Gelukkig zijn sinds 1 juli de corona maatregelen zodanig gewijzigd dat een ‘live’ programma mogelijk is. Dit wel met inachtneming van het ‘1,5 meter afstand houden’ en hanteren van looproutes. 

Voor de Open Monumentendag op 12 september is samen-werking gezocht met het Willem de Zwijgercollege, een bekend ‘leermonument’ in Bussum. Deze school bestaat in 2020 honderd jaar en was –vóór corona- bezig een jubileum programma voor te bereiden. Een groot deel daarvan wordt opgeschoven naar volgend jaar, maar de school is bereid om samen met de HKB de Open Monumentendag te organiseren. Houd voor meer informatie deze website in de gaten ! 

Foto van de maand

Augustus 2020

08 2020t

Wederom een foto uit het archief  'Onbekend'  van de HKB.
Een reeks foto's waar we geen afkomst, adres óf situatie in het Bussumse op kunnen plakken! Je kunt je hierbij zelfs afvragen of deze villa wel in Bussum staat ....? 

Kunt u ons verder helpen, waardoor ons archief nóg completer wordt, wij vernemen dat heel graag.

.

We hebben 47 gasten en geen leden online