HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 20/2 (september 2004) pag. 66

Bussum hoe het was . . . Bussum hoe het nu is
(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.
De illustraties hieronder zijn aanklikbaar voor een vergroting.
Foto-onderschrift:
Oude foto villa
Foto: Martin Heyne

De statige villa "Gooilust" gebouwd door architect Kuiper in 1902 in bezit van de familie Vroom aan de Brinklaan/hoek Kapelstraat. Gesloopt in 1966.
Foto-onderschrift:
Foto situatie 2003
Foto: Martin Heyne

En hoe de gemeente er in het kader van het Centrumplan architectonisch een volledige miskleun van heeft gemaakt. Situatie 2003.

Actueel

BHT december

Het laatste nummer van dit jaar van het Bussums Historisch Tijdschrift is verschenen. Het thema is dit keer  Sport in Bussum. De ontstaansgeschiedenis en de verdere wederwaardigheden van een aantal Bussumse sportclubs passeren de revue: hockey,voetbal, zwemmen, rugby maar ook kegelen. Tevens wordt de ontwikkeling van het gebied dat nu Sportpark Zuid is tussen 1850 en nu in beeld gebracht. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in sport is er een artikel van Marcus van der Heide over Jo Bonger, de schoonzus van Vincent van Gogh, die haar leven lang geijverd heeft voor de verbreiding van naam en faam van haar zwager. 

Losse nummer kosten nog steeds maar €7,50 bij de boekhandels in Bussum en in ons documentatiecentrum. Krijg alle nummers gratis in de bus bij een lidmaatschap van €15,-- per jaar !

Foto van de maand

Laatste werkweken voor de broers Roks

December 2019

Foto Jaap van Hassel

We hebben 32 gasten en geen leden online