Home
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 20/2 (september 2004) pag. 63

CD-Rom Gooise geslachten

(persbericht, van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.
De illustratie hieronder is aanklikbaar voor een vergroting.

De oproep in 2003 om gegevens in te sturen die betrekking hebben op 'Gooise Geslachten' om een extra uitgave van 'Oude Sporen' te kun gebreide nen maken, heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen. Dit heeft geresulteerd in een CD-ROM met daarop vele bronnen die het de genealoog gemakkelijk maken vanachter zijn PC onderzoek te doen in de Gooise bronnen.

Op de CD-ROM treft u van vele plaatsen de DTB-gegevens (de oudste vanaf 1643), registers van diverse kerken, resolutieboeken, impost op begraven etc. etc. en diverse stamreeksen die door leden zijn ingestuurd. Kortom te veel om op te noemen.

Het is op dit moment de meest uitgebreide digitale bron die beschikbaar is van een specifiek gebied.

U kunt in het bezit komen van deze unieke CD-ROM voor de tijdelijke intekenprijs van € 10,00 + € 2,50 (verzendkosten), door overmaking van het totaalbedrag ad € 12,50 op postgirorekening 6131862 tnv de penningmeester NGV afd. Gooiland te Utrecht ovv naam, adres en woonplaats.

De distributie zal na 1 november plaatsvinden. Na 1 november bedraagt de prijs € 12,50 + € 2,50 (verzendkosten). Reageer dus op tijd.

Actueel

Fusie archiefdiensten in aantocht

   
 

De archieven van Gooise Meren /Huizen -met de vestiging in Naarden Vesting- en het Streekarchief Gooi en Vechtstreek in Hilversum, dat voor Hilversum, Wijdemeren, Laren en Blaricum archieftaken uitvoert, gaan fuseren. Dat meldt Bussums Nieuws Extra op basis van een collegebrief van wethouder Geert-Jan Hendriks aan de gemeenteraad van Gooise Meren. Volgens hem blijkt de schaalgrootte van de afzonderlijk archiefdiensten niet meer passend voor de opgaven waar het archief tegenwoordig voor staat, zoals het digitaal opslaan en beheren in een E-depot. 'Het onderzoek naar deze optie laat weinig ruimte voor twijfel: fuseren is een uitgelezen kans om te komen tot een robuuste organisatie die beter toegerust is voor de opgaven van de archiefdiensten'  staat in de brief.

Lees meer...

Foto van de maand

Juni 2022

Dit is de Groot Hertoginnelaan, vermoedelijk jaren ’20 of ‘30 van de vorige eeuw. Wat opvalt is de rust, die de foto uitstraalt. Een groot contrast met al het verkeer dat nu door de laan rijdt. De kinderen konden toen hier nog op straat spelen. We zien drie grote villa’s, waarvan er enkelen nu ook nog moeten staan, maar door de huidige begroeiing aan het oog zijn onttrokken. Kunt u ons vertellen welke dat zijn en welke huisnummers het betreft? Uw reactie gaarne naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

HKB Nieuws

Excursie grafheuvels

Vrijdagmiddag 10 juni maakte een groep vrijwilligers van de Historische Kring Bussum  en andere belangstellenden een ontdekkingstocht naar de grafheuvels in het heidegebied tussen Bussum en Hilversum. Dit onder leiding van Sander Koopman van de archeologenvereniging ANW Naerdincklant. De excursie betekende een pittige wandeling van ruim twee uur over de Bussumerheide en de Westerheide. Daarbij werden de grafheuvels bekeken, het gebied met het urnenveld en de Lange Heul, met de plaats van een verdwenen middeleeuwse boerderij, waar ook een grafheuvel heeft gelegen.

Lees meer...

We hebben 70 gasten en geen leden online