Home
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 20/2 (september 2004) pag. 3

Programma Open Monumentendag 2004

(Van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Dit jaar worden de Open Monumentendagen gehouden op zaterdag 11 zondag 12 september met als thema 'Verdedigingswerken'. Wij boffen in Bussum omdat wij een uniek fort in ons midden hebben.

De Historische Kring Bussum en de Stichting tot Behoud van Fort Werk IV presenteren u deze beide dagen het volgende programma:

Feestelijke opening op 11 september 2004 om 10.00 uur door de burgemeester van Bussum, drs. Milo Schoenmaker.

* Rondleidingen van een uur over het fortterrein op zaterdag 11 september: 10.30, 12.15, 14.00 en 16.00 uur

* Rondleidingen van een uur over het fortterrein op zondag 12 september: 12.15, 14.00 en 16.00 uur
Maximaal aantal deelnemers per rondleiding: 20 personen

* Tentoonstelling over de geschiedenis van Fort Werk IV, te bezoeken in de poterne

* Historische Markt

* Leuke activiteiten voor de kinderen

* Kraampjes met hapjes en drankjes

De openings/bezoektijden zijn:
zaterdag 10.00-17.00 uur en zondag 12.00-17.00 uur.

Fort Werk IV is gelegen aan de Abraham Kuyperlaan 1A, naast theater 't Spant.

U bent met het geheke gezin van harte welkom en de toegang is gratis.

Actueel

Dorpslied voor Bussum van Jules de Corte

Wijlen Jules de Corte maakte eind jaren zeventig een dorpslied voor Bussum. We kenden tot nu toe alleen de tekst, maar na een oproep kregen we via via een opname van een uitvoering ervan in een arrangement van Freddy Golden en zijn orkest. Die vertolking was op Koninginnedag 1979 in een uitzending van de Tros vanuit theater 't Spant in Bussum. Het werd gezongen door Helen Gaasbeek en ene Wilma. Jules de Corte was liedjesschrijver, componist, zanger en pianist. Hij was blind en overleed in 1996 op 71-jarige leeftijd. HIER de muziek met bijgaand de tekst.

Foto van de maand

December 2021

Op deze foto zien we een rij villa‚Äôs, die rond de vorige eeuwwisseling zijn gebouwd. Kenmerkend zijn de erkers, deze behoeven niet allemaal bewaard te zijn gebleven. Van belang is ook de bomenrij, die niet langs de rijweg staat maar vlak langs de tuingrens. Ook de bomen komen nu waarschijnlijk niet meer voor. Het kan zowel in Naarden als in Bussum zijn. Ondanks speurwerk zijn wij er niet in geslaagd de foto van een onderschrift te voorzien. Weet u waar dit is? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vorderingen rond ingang documentatiecentrum

IngangHKB KopieHet documentatiecentrum van de Historische Kring Bussum is hopelijk nog deze week weer normaal toegankelijk. Volgens de uitvoerder maken de renovatie-activiteiten rond NS-station Naarden Bussum dat weer mogelijk. De komende dagen worden bouwhekken weggehaald. Het is verder de bedoeling dat begin volgend jaar de toegang tot de HKB compleet wordt vernieuwd. De hellingbaan en het bordes worden breder gemaakt. De afgelopen weken was de toegang naar het DC vrijwel helemaal belemmerd.(foto Jaap van Hassel)

Veel interesse voor lezingen over Van Eeden en Walden

Lezingen van HKB-vrijwilliger Klaas Oosterom over 'Frederik van Eeden en de kolonie Walden' hebben veel belangstelling getrokken. Helaas heeft hij maar een van drie lezingen voor de Volksuniversiteit Het Gooi kunnen houden. Die was op twee november. Latere eveneens volgeboekte bijeenkomsten moesten wegens coronamaatregelen worden afgelast. Die zullen op een later moment in de Bussumse bibliotheek worden gehouden. De verwachting is dat dit wel volgend jaar zal worden. Op het programma staat dan ook een gegidste fietstocht langs locaties die te maken hebben met Van Eeden en de kolonie Walden. Die tocht is nog steeds voorzien voor zaterdagmorgen 19 maart.

We hebben 121 gasten en geen leden online