Home
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 20/2 (september 2004) pag. 3

Programma Open Monumentendag 2004

(Van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Dit jaar worden de Open Monumentendagen gehouden op zaterdag 11 zondag 12 september met als thema 'Verdedigingswerken'. Wij boffen in Bussum omdat wij een uniek fort in ons midden hebben.

De Historische Kring Bussum en de Stichting tot Behoud van Fort Werk IV presenteren u deze beide dagen het volgende programma:

Feestelijke opening op 11 september 2004 om 10.00 uur door de burgemeester van Bussum, drs. Milo Schoenmaker.

* Rondleidingen van een uur over het fortterrein op zaterdag 11 september: 10.30, 12.15, 14.00 en 16.00 uur

* Rondleidingen van een uur over het fortterrein op zondag 12 september: 12.15, 14.00 en 16.00 uur
Maximaal aantal deelnemers per rondleiding: 20 personen

* Tentoonstelling over de geschiedenis van Fort Werk IV, te bezoeken in de poterne

* Historische Markt

* Leuke activiteiten voor de kinderen

* Kraampjes met hapjes en drankjes

De openings/bezoektijden zijn:
zaterdag 10.00-17.00 uur en zondag 12.00-17.00 uur.

Fort Werk IV is gelegen aan de Abraham Kuyperlaan 1A, naast theater 't Spant.

U bent met het geheke gezin van harte welkom en de toegang is gratis.

Actueel

Fusie archiefdiensten in aantocht

   
 

De archieven van Gooise Meren /Huizen -met de vestiging in Naarden Vesting- en het Streekarchief Gooi en Vechtstreek in Hilversum, dat voor Hilversum, Wijdemeren, Laren en Blaricum archieftaken uitvoert, gaan fuseren. Dat meldt Bussums Nieuws Extra op basis van een collegebrief van wethouder Geert-Jan Hendriks aan de gemeenteraad van Gooise Meren. Volgens hem blijkt de schaalgrootte van de afzonderlijk archiefdiensten niet meer passend voor de opgaven waar het archief tegenwoordig voor staat, zoals het digitaal opslaan en beheren in een E-depot. 'Het onderzoek naar deze optie laat weinig ruimte voor twijfel: fuseren is een uitgelezen kans om te komen tot een robuuste organisatie die beter toegerust is voor de opgaven van de archiefdiensten'  staat in de brief.

Lees meer...

Foto van de maand

Juni 2022

Dit is de Groot Hertoginnelaan, vermoedelijk jaren ’20 of ‘30 van de vorige eeuw. Wat opvalt is de rust, die de foto uitstraalt. Een groot contrast met al het verkeer dat nu door de laan rijdt. De kinderen konden toen hier nog op straat spelen. We zien drie grote villa’s, waarvan er enkelen nu ook nog moeten staan, maar door de huidige begroeiing aan het oog zijn onttrokken. Kunt u ons vertellen welke dat zijn en welke huisnummers het betreft? Uw reactie gaarne naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

HKB Nieuws

Excursie grafheuvels

Vrijdagmiddag 10 juni maakte een groep vrijwilligers van de Historische Kring Bussum  en andere belangstellenden een ontdekkingstocht naar de grafheuvels in het heidegebied tussen Bussum en Hilversum. Dit onder leiding van Sander Koopman van de archeologenvereniging ANW Naerdincklant. De excursie betekende een pittige wandeling van ruim twee uur over de Bussumerheide en de Westerheide. Daarbij werden de grafheuvels bekeken, het gebied met het urnenveld en de Lange Heul, met de plaats van een verdwenen middeleeuwse boerderij, waar ook een grafheuvel heeft gelegen.

Lees meer...

We hebben 92 gasten en geen leden online