HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 20/3 (december 2004) pag. 25

Herhaalde oproep: Bussumse families

auteur: Harry Klein

Klik hier voor de pdf van dit artikel.


In tegenstelling tot het vermelde in het septembernummer, zal de ‘special’ gewijd aan Bussumse families pas in december 2005 verschijnen. Dit onderwerp moet even wijken voor ‘60 jaar bevrijding’ in april en ‘de Zuiderkerk en de Ooster- en Westereng’ in september.

Er zijn al twee reacties binnengekomen.

Graag roepen wij u op hieraan mee te werken door iets over uw familie te schrijven (geschiedenis, waar heeft uw familie gewoond en bestaat dat huis nog, beroep, leuke en minder leuke voorvallen, anekdotes, enzovoort). Het hoeft beslist geen genealogisch verhaal te zijn, de bedoeling is een leuke ‘story’ over uw familie.

U hebt alle tijd daarvoor en wel tot 1 september 2005. En één A4 is ruim voldoende (meer mag, maar hoeft niet).

Uw verhaal kunt u naar het redactieadres insturen per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op diskette of in getypte of geschreven vorm: Graaf Janlaan 33, 1412 GG Naarden. Hartelijk dank voor uw medewerking.

Actueel

Open Monumenten Dag 2020

Dit jaar komt er in Bussum toch een Open Monumentendag! Het thema is 'Leermonumenten'. Door de corona situatie was het lange tijd onzeker of de Historische Kring Bussum op 12 september een programma kon maken op een locatie in aanwezigheid van publiek. Gelukkig zijn sinds 1 juli de corona maatregelen zodanig gewijzigd dat een ‘live’ programma mogelijk is. Dit wel met inachtneming van het ‘1,5 meter afstand houden’ en hanteren van looproutes. 

Voor de Open Monumentendag op 12 september is samen-werking gezocht met het Willem de Zwijgercollege, een bekend ‘leermonument’ in Bussum. Deze school bestaat in 2020 honderd jaar en was –vóór corona- bezig een jubileum programma voor te bereiden. Een groot deel daarvan wordt opgeschoven naar volgend jaar, maar de school is bereid om samen met de HKB de Open Monumentendag te organiseren. Houd voor meer informatie deze website in de gaten ! 

Foto van de maand

Augustus 2020

08 2020t

Wederom een foto uit het archief  'Onbekend'  van de HKB.
Een reeks foto's waar we geen afkomst, adres óf situatie in het Bussumse op kunnen plakken! Je kunt je hierbij zelfs afvragen of deze villa wel in Bussum staat ....? 

Kunt u ons verder helpen, waardoor ons archief nóg completer wordt, wij vernemen dat heel graag.

.

We hebben 78 gasten en geen leden online