HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 20/3 (december 2004) pag. 25

Herhaalde oproep: Bussumse families

auteur: Harry Klein

Klik hier voor de pdf van dit artikel.


In tegenstelling tot het vermelde in het septembernummer, zal de ‘special’ gewijd aan Bussumse families pas in december 2005 verschijnen. Dit onderwerp moet even wijken voor ‘60 jaar bevrijding’ in april en ‘de Zuiderkerk en de Ooster- en Westereng’ in september.

Er zijn al twee reacties binnengekomen.

Graag roepen wij u op hieraan mee te werken door iets over uw familie te schrijven (geschiedenis, waar heeft uw familie gewoond en bestaat dat huis nog, beroep, leuke en minder leuke voorvallen, anekdotes, enzovoort). Het hoeft beslist geen genealogisch verhaal te zijn, de bedoeling is een leuke ‘story’ over uw familie.

U hebt alle tijd daarvoor en wel tot 1 september 2005. En één A4 is ruim voldoende (meer mag, maar hoeft niet).

Uw verhaal kunt u naar het redactieadres insturen per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op diskette of in getypte of geschreven vorm: Graaf Janlaan 33, 1412 GG Naarden. Hartelijk dank voor uw medewerking.

Actueel

Gered van de sloop

De houten villa van architect K.P.C de Bazel in Bussum heeft eindelijk een gemeentelijke monumentenstatus gekregen, Het oudste deel, de orginele villa Het Mouwtje uit 1903 aan de Amersfoortse straatweg blijft daardoor behouden. Dat is het resultaat van een compromis tussen de eigenaar, erfgoedvereniging  Heemschut, en de gemeente Gooise Meren. De aanbouw uit 1911 aan de Verhulstlaan wordt niet beschermd en kan nu worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Voor het behoud van de houten villa van de Bazel hebben ook de Historische Kring Bussum en het Cuypersgenootschap zich sterk gemaakt. Lees HIER meer.  (foto Jaap van Hassel)

Foto van de maand

We hebben 58 gasten en geen leden online