HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 20/3 (december 2004) pag. 4

Nieuwe naam van ons blad


auteur: Harry Klein

Klik hier voor de pdf van dit artikel.

Als u dit Contactblad nr. 3 leest, is de deadline van 1 december 2004 voor het inzenden van een nieuwe naam van ons blad gepasseerd.

De Commissie is aan het werk geweest en heeft een voordracht gedaan aan het Bestuur, dat uiteindelijk de nieuwe naam bepaalt.

Op de Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 8 januari 2005 van 16.00 uur-18.00 uur in ons Documentatiecentrum aan de Huizerweg 54, is de nieuwe naam onthuld door de voorzitter van de Historische Kring, Ruud van Iterson.

Het blad zal voortaan “Bussums Historisch Tijdschrift” heten, ingezonden door Joke Vos.


Actueel

Open Monumenten Dag 2020

Dit jaar komt er in Bussum toch een Open Monumentendag! Het thema is 'Leermonumenten'. Door de corona situatie was het lange tijd onzeker of de Historische Kring Bussum op 12 september een programma kon maken op een locatie in aanwezigheid van publiek. Gelukkig zijn sinds 1 juli de corona maatregelen zodanig gewijzigd dat een ‘live’ programma mogelijk is. Dit wel met inachtneming van het ‘1,5 meter afstand houden’ en hanteren van looproutes. 

Voor de Open Monumentendag op 12 september is samen-werking gezocht met het Willem de Zwijgercollege, een bekend ‘leermonument’ in Bussum. Deze school bestaat in 2020 honderd jaar en was –vóór corona- bezig een jubileum programma voor te bereiden. Een groot deel daarvan wordt opgeschoven naar volgend jaar, maar de school is bereid om samen met de HKB de Open Monumentendag te organiseren. Houd voor meer informatie deze website in de gaten ! 

Foto van de maand

Augustus 2020

08 2020t

Wederom een foto uit het archief  'Onbekend'  van de HKB.
Een reeks foto's waar we geen afkomst, adres óf situatie in het Bussumse op kunnen plakken! Je kunt je hierbij zelfs afvragen of deze villa wel in Bussum staat ....? 

Kunt u ons verder helpen, waardoor ons archief nóg completer wordt, wij vernemen dat heel graag.

.

We hebben 23 gasten en geen leden online