HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 20/3 (december 2004) pag. 4

Nieuwe naam van ons blad


auteur: Harry Klein

Klik hier voor de pdf van dit artikel.

Als u dit Contactblad nr. 3 leest, is de deadline van 1 december 2004 voor het inzenden van een nieuwe naam van ons blad gepasseerd.

De Commissie is aan het werk geweest en heeft een voordracht gedaan aan het Bestuur, dat uiteindelijk de nieuwe naam bepaalt.

Op de Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 8 januari 2005 van 16.00 uur-18.00 uur in ons Documentatiecentrum aan de Huizerweg 54, is de nieuwe naam onthuld door de voorzitter van de Historische Kring, Ruud van Iterson.

Het blad zal voortaan “Bussums Historisch Tijdschrift” heten, ingezonden door Joke Vos.


Actueel

Graf van Maria Mispelblom Beijer gevonden

Het vasthoudende speurwerk van Margreet de Broekert naar leven en werk van kunstenares en dierenactiviste Maria Mispelblom Beijer-Theunissen heeft nu ook de locatie van haar graf opgeleverd: de Oude Begraafplaats Naarden. Dat gebeurde met hulp van de Gemeente Gooise Meren en de Stichting tot behoud van de Oude Begraafplaats Naarden. Kort geleden vond Margreet de Broekert de overlijdensadvertentie waarin stond dat ze daar was begraven.

Lees meer...

Foto van de maand

Januari 2021

Ruim 100 jaar geleden kwam er in Bussum een Amsterdamse foto-handelaar wonen, Johan Guy de Coral, die 4 fotozaken in het land bezat, statiefoto’s maakt en de fotografie breed propageerde. In de 1ste W.O. hield hij zich bezig, samen met Van Dishoeck, met de opvang en tijdelijke huisvesting van vele Vlaamse vluchtelingen. Hij bekleedde bestuursfuncties bv. van Verenigingsgebouw “Concordia" en in het Feestcomité 25-jarig ambtsjubileum van koningin Wilhelmina.

De box op de afbeelding is een vlakplaatcamera met zijn naam als merknaam!  Wie bezit zo’n fraaie oude camera met het naambordje: Guy de Coral erop? Of een foto van hem? Of andere producten van deze hof-leverancier en -fotograaf?  De HKB hoort hier graag meer over.

Deze bijzondere Bussumer woonde overigens vanaf 1903 in villa Gertrude, op de Albrechtlaan nr. 1 (zie foto van de maand mei 2020). Hij stierf in 1930, 62 jaar oud en is begraven in Bussum.

Hier een overzicht van alle foto's van de maand 

We hebben 26 gasten en geen leden online