HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 20/3 (december 2004) pag. 4

Nieuwe naam van ons blad


auteur: Harry Klein

Klik hier voor de pdf van dit artikel.

Als u dit Contactblad nr. 3 leest, is de deadline van 1 december 2004 voor het inzenden van een nieuwe naam van ons blad gepasseerd.

De Commissie is aan het werk geweest en heeft een voordracht gedaan aan het Bestuur, dat uiteindelijk de nieuwe naam bepaalt.

Op de Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 8 januari 2005 van 16.00 uur-18.00 uur in ons Documentatiecentrum aan de Huizerweg 54, is de nieuwe naam onthuld door de voorzitter van de Historische Kring, Ruud van Iterson.

Het blad zal voortaan “Bussums Historisch Tijdschrift” heten, ingezonden door Joke Vos.


Actueel

Gered van de sloop

De houten villa van architect K.P.C de Bazel in Bussum heeft eindelijk een gemeentelijke monumentenstatus gekregen, Het oudste deel, de orginele villa Het Mouwtje uit 1903 aan de Amersfoortse straatweg blijft daardoor behouden. Dat is het resultaat van een compromis tussen de eigenaar, erfgoedvereniging  Heemschut, en de gemeente Gooise Meren. De aanbouw uit 1911 aan de Verhulstlaan wordt niet beschermd en kan nu worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Voor het behoud van de houten villa van de Bazel hebben ook de Historische Kring Bussum en het Cuypersgenootschap zich sterk gemaakt. Lees HIER meer.  (foto Jaap van Hassel)

Foto van de maand

We hebben 34 gasten en geen leden online