HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 20/3 (december 2004) pag. 2 (i)

Rectificatie


auteur: Harry Klein, hoofdredacteur

Klik hier voor de pdf van dit artikel.

Helaas zijn bij het plaatsen van de artikelen van Martin Heyne en Frans de Gooijer in het Contactblad nr. 2 bij sommige teksten de verkeerde foto’s/illustraties geplaatst. Ook is verzuimd de teksten weg te halen bij niet-geplaatste illustraties. De redactie betuigt hierover haar spijt aan de auteurs. De foto’s van p. 41 en 42 zijn omgewisseld, evenals die van p. 47 en 49 en die op p. 50. Op p. 51 moeten de laatste twee regels van de rechterkolom verwijderd worden, de foto’s zijn niet geplaatst.

[Noot van de website-redactie: bovengenoemde fouten in de gedrukte versie van het vorige Contactblad zijn gerectificeerd in de web-versie van dei twee artikelen.]

Actueel

Gered van de sloop

De houten villa van architect K.P.C de Bazel in Bussum heeft eindelijk een gemeentelijke monumentenstatus gekregen, Het oudste deel, de orginele villa Het Mouwtje uit 1903 aan de Amersfoortse straatweg blijft daardoor behouden. Dat is het resultaat van een compromis tussen de eigenaar, erfgoedvereniging  Heemschut, en de gemeente Gooise Meren. De aanbouw uit 1911 aan de Verhulstlaan wordt niet beschermd en kan nu worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Voor het behoud van de houten villa van de Bazel hebben ook de Historische Kring Bussum en het Cuypersgenootschap zich sterk gemaakt. Lees HIER meer.  (foto Jaap van Hassel)

Foto van de maand

We hebben 70 gasten en geen leden online