HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 20/1 (april 2004) pag. 7

Rondleiding


auteur: Harry Klein

Klik hier voor de pdf van dit artikel.

Als vervolg op de interessante lezing over de achtergronden van de bouw van de Koepelkerk aan de Brinklaan door Professor Leupen op 23 oktober 2003, organiseert de Historische Kring Bussum op woensdag 26 mei a.s. een rondleiding in die Koepelkerk onder leiding van professor Leupen. Hij begint om 16.00 uur, het duurt ongeveer één uur.


Actueel

BHT december

Omstreeks 9 december verschijnt het laatste nummer van dit jaar van het Bussums Historisch Tijdschrift. Het thema is dit keer  Sport in Bussum. De ontstaansgeschiedenis en de verdere wederwaardigheden van een aantal Bussumse sportclubs passeren de revue: hockey,voetbal, zwemmen, rugby maar ook kegelen. Tevens wordt de ontwikkeling van het gebied dat nu Sportpark Zuid is tussen 1850 en nu in beeld gebracht. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in sport is er een artikel van Marcus van der Heide over Jo Bonger, de schoonzus van Vincent van Gogh, die haar leven lang geijverd heeft voor de verbreiding van naam en faam van haar zwager. 

Losse nummer kosten nog steeds maar €7,50 bij de boekhandels in Bussum en in ons documentatiecentrum. Krijg alle nummers gratis in de bus bij een lidmaatschap van €15,-- per jaar !

Foto van de maand

Laatste werkweken voor de broers Roks

December 2019

Foto Jaap van Hassel

We hebben 83 gasten en geen leden online