HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 20/1 (april 2004) pag. 2

Het nieuwe redactieteam

 

Auteur: Harry Klein

Klik hier voor de pdf van dit artikel.

Een nieuwe jaargang, een nieuw jasje, een nieuwe vormgeving en een nieuwe redactie. Hiermee zijn wij dit jaar aan de slag gegaan. Ik wil u graag voorstellen aan de redactieleden, die uw lijfblad gaan vormgeven en hopelijk van interessante artikelen zullen voorzien.

Marianne Franssen:
De redactrice in spe. Zij heeft het afgelopen jaar een schrijverscursus gevolgd en is actief in de documentatiewerkgroep van Guusje Hent. Dit blijft zij doen, maar om het geleerde niet verloren te laten gaan, gaat Marianne zo nu en dan de theorie van de cursus in de praktijk toetsen.

Inge Geerling-Engelbarts:
Beheert het redactiesecretariaat en treedt tevens op als correctrice van alle te publiceren artikelen. Haar taak is het benaderen van en afspraken maken met gastschrijvers en medewerkers en het bewaken van de planning en zij is aan spreekpunt voor alles wat betreft het verenigingsblad. Gezien haar maatschappelijke achtergrond zal zij dit werk uitstekend kunnen doen.

Ageeth Krijnen:
Met haar artistieke kennis over vormgeving (of lay-out) zorgt Ageeth voor een flitsende uitstraling van ons paradepaardje. Zij is contactpersoon met de drukkerij voor de technische uitvoering van het blad.

Harry Klein:
Stimuleert en coördineert als eindredacteur het totaal functioneren van de redactie; hij schrijft onder andere het redactioneel commentaar en waar nuttig ook andere artikelen en hij is aan het bestuur verantwoording schuldig voor de inhoud van het blad en het redactiebeleid.

 

Wij houden ons aanbevolen voor uw commentaar, voor uw suggesties en al dan niet wilde ideeën; uw en ons blad moet levendig en communicatief zijn. Als u reikhalzend uitkijkt naar het verschijnen van (weer) het volgende nummer, hebben wij ons doel bereikt.

Het redactieadres is: Redactie verenigingsblad HKr. Bussum, Graaf Janlaan 33, 1412 GG Naarden. E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Actueel

BHT december

Het laatste nummer van dit jaar van het Bussums Historisch Tijdschrift is verschenen. Het thema is dit keer  Sport in Bussum. De ontstaansgeschiedenis en de verdere wederwaardigheden van een aantal Bussumse sportclubs passeren de revue: hockey,voetbal, zwemmen, rugby maar ook kegelen. Tevens wordt de ontwikkeling van het gebied dat nu Sportpark Zuid is tussen 1850 en nu in beeld gebracht. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in sport is er een artikel van Marcus van der Heide over Jo Bonger, de schoonzus van Vincent van Gogh, die haar leven lang geijverd heeft voor de verbreiding van naam en faam van haar zwager. 

Losse nummer kosten nog steeds maar €7,50 bij de boekhandels in Bussum en in ons documentatiecentrum. Krijg alle nummers gratis in de bus bij een lidmaatschap van €15,-- per jaar !

Foto van de maand

Laatste werkweken voor de broers Roks

December 2019

Foto Jaap van Hassel

We hebben 66 gasten en geen leden online