HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 15/3 (december 1999) pag. 96 (iv)

Tentoonstelling collectie Winthorst


(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Zie een later artikel over deze tentoonstelling in Contactblad Bussumse Historische Kring, jaargang 16, nummer 1 (april 2000), pag. 13-14.

In januari 2000 is in het Bussumse gemeentehuis een tentoonstelling te zien met historisch materiaal over Bussum uit de collectie van de twee jaar geleden overleden A. Winthorst.

Actueel

BHT december

Omstreeks 9 december verschijnt het laatste nummer van dit jaar van het Bussums Historisch Tijdschrift. Het thema is dit keer  Sport in Bussum. De ontstaansgeschiedenis en de verdere wederwaardigheden van een aantal Bussumse sportclubs passeren de revue: hockey,voetbal, zwemmen, rugby maar ook kegelen. Tevens wordt de ontwikkeling van het gebied dat nu Sportpark Zuid is tussen 1850 en nu in beeld gebracht. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in sport is er een artikel van Marcus van der Heide over Jo Bonger, de schoonzus van Vincent van Gogh, die haar leven lang geijverd heeft voor de verbreiding van naam en faam van haar zwager. 

Losse nummer kosten nog steeds maar €7,50 bij de boekhandels in Bussum en in ons documentatiecentrum. Krijg alle nummers gratis in de bus bij een lidmaatschap van €15,-- per jaar !

Foto van de maand

Laatste werkweken voor de broers Roks

December 2019

Foto Jaap van Hassel

We hebben 52 gasten en geen leden online