Home
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 15/3 (december 1999) pag. 96 (ii)


Een nieuw fotoboek over Bussum

(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

In november 1998 verscheen bij boekhandel Los, het boekje 'Verdwenen dorpsbeelden' met door Martin Heyne in de jaren zestig gemaakte foto's van Bussum. De eerste oplage was snel uitverkocht en inmiddels ligt de derde oplage bij Los.

In verband met het grote succes besloot de uitgever, boekhandel Los, een vervolg te laten verschijnen. Ook dit boekje bevat door Martin Heyne in de zestiger jaren gemaakte foto's van Bussum, onder andere van Het Spiegel en Bussum Zuid.

Het boek 'Bussum, beeld van een dorp' kwam uit op 11 november 1999 en in december verscheen de tweede oplage. Het fotoboek is verkrijgbaar bij boekhandel Los, Nassaulaan 33 in Bussum.

 

Actueel

Veel meer struikelstenen in Gooise Meren

Ruim zeshonderd struikelstenen zullen de komende jaren binnen de gemeente Gooise Meren worden geplaatst. Dat zegt de recent opgerichte Stichting Struikelstenen Gooise Meren. Het gaat om herdenkingsstenen die in de stoep worden geplaatst voor woningen van waaruit bewoners in de Tweede Wereldoorlog werden gedeporteerd naar Duitse vernietigingskampen .In Naarden en Bussum liggen er nu nog geen twintig stenen, maar dat zullen er uiteindelijk vele honderden worden op basis van een lijst die is opgesteld door Hans Jonker, die research heeft gedaan in het bevolkingsregister.

Lees meer...

Foto van de maand

Augustus 2022

Onderaan deze foto staat  “Bussum, Mouwtje”....
Is dat wel zo? Het huis met het rieten dak en het huis met de grote schoorsteen kunnen wij niet als zodanig lokaliseren. Is er iemand van onze lezers die de huizen op deze foto herkent en weet waar deze staan of gestaan hebben? En misschien bij benadering het jaar waarin deze foto is gemaakt? 
Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l  Alvast hartelijk dank voor uw reactie

Lees meer...

HKB Nieuws

SNEAK PREVIEW BHT

  

Het Bussums Historisch Tijdschrift is weer in aantocht. Het septembernummer is naar de drukker gestuurd en wij kunnen de bezoekers van deze website alvast een blik gunnen op het omslag.

Zoals zo vaak is het een themanummer, dit keer gewijd aan het onderwerp dat gekozen is voor het Open Monumenten-weekeinde op 10 en 11 september. Bensdorp speelt daarbij een belangrijke rol. Op zondag 11 september is de Historische Kring Bussum te gast bij de huidige eigenaar van het restant van de voormalige Bensdorpfabriek, House of Dialogue.

Het vernieuwde Bensdorp-complex was de winnaar van de K.P.C de Bazel-publieksprijs.

 

We hebben 199 gasten en geen leden online