HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 15/3 (december 1999) pag. 96 (ii)

Een nieuw fotoboek over Bussum


(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

In november 1998 verscheen bij boekhandel Los, het boekje 'Verdwenen dorpsbeelden' met door Martin Heyne in de jaren zestig gemaakte foto's van Bussum. De eerste oplage was snel uitverkocht en inmiddels ligt de derde oplage bij Los.

In verband met het grote succes besloot de uitgever, boekhandel Los, een vervolg te laten verschijnen. Ook dit boekje bevat door Martin Heyne in de zestiger jaren gemaakte foto's van Bussum, onder andere van Het Spiegel en Bussum Zuid.

Het boek 'Bussum, beeld van een dorp' kwam uit op 11 november 1999 en in december verscheen de tweede oplage. Het fotoboek is verkrijgbaar bij boekhandel Los, Nassaulaan 33 in Bussum.

Actueel

Werelderfgoed, ook in Bussum

De Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft eindelijk een plaats op de Werelderfgoedlijst van VN-organisatie Unesco.De linie staat nu samen met de Stelling van Amsterdam (sinds 1996 Werelderfgoed) op deze lijst als 'de Hollandse Waterlinies'. De verdediging van het land met water als bondgenoot, is nu internationaal erkend als uniek en onvervangbaar. De Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland, is een 85 kilometer lange linie met 45 vestingen, 6 forten en 2 kastelen. In 2011 kwam het op de voorlopige lijst voor een UNESCO-nominatie. Ook Fort Werk IV in Bussum, een verdedigingswerk uit 1869, maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Lees HIER meer over dit fort. Het Erfgoedfestival Gooi&Vecht besteedt deze zomer aandacht aan de waterlinie.

Foto van de maand

Juli 2021

Het zal de meeste oudere Bussummers geen moeite kosten bij deze foto te bedenken wat zich hier afspeelt. Ook niet waar dit was. Misschien wel wanneer!
Nu we zien hier een opname van de eerste televisie-uitzending van de NTS in studio Irene te Bussum op 2 oktober 1951. Binnenkort is dat 70 jaar geleden en gaan we daar als HKB uiteraard bij stilstaan! De vraag aan u is: Wie zien we hier? Wie kent na zoveel jaren nog één of meer van deze pioniers uit TV-land? Misschien iemand uit uw kennissenkring of familie? Mail uw reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De foto van de maand juni is opgelost. Klik hier voor het antwoord

We hebben 252 gasten en geen leden online