Home
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 15/3 (december 1999) pag. 96


In Memoriam Gerard Dijker

Mariet Piebes

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Op 10 september jl. overleed Gerard Dijker, slechts 60 jaar oud. Gerard heeft zich geruime tijd ingezet als bestuurslid van de Historische Kring: in april 1994 werd hij penningmeester, in april 1995 voorzitter. In mei 1998 is hij afgetreden. Gerard was de laatste twee jaren van zijn leven ziek, ernstig ziek. Hij heeft gestreden tegen zijn ziekte tot het uiterste, maar uiteindelijk heeft de ziekte hem overwonnen. Gerard bleef hoopvol: slechts enkele weken voor zijn overlijden zei hij me dat het ergste leed nu geleden was, dat hij nu weer verder kon. Het heeft niet zo mogen zijn.

Wij hebben Gerard leren kennen als een gedreven en erudiet mens, die zich met hart en ziel inzette.
Wij zullen hem missen. Wij wensen zijn vrouw en dochters alle sterkte toe om dit verlies te verwerken.

Niet het snijden doet zoo'n pijn
Maar het afgesneden zijn.
(M. Vasalis)

Bussum, december 1999

 

Actueel

Veel meer struikelstenen in Gooise Meren

Ruim zeshonderd struikelstenen zullen de komende jaren binnen de gemeente Gooise Meren worden geplaatst. Dat zegt de recent opgerichte Stichting Struikelstenen Gooise Meren. Het gaat om herdenkingsstenen die in de stoep worden geplaatst voor woningen van waaruit bewoners in de Tweede Wereldoorlog werden gedeporteerd naar Duitse vernietigingskampen .In Naarden en Bussum liggen er nu nog geen twintig stenen, maar dat zullen er uiteindelijk vele honderden worden op basis van een lijst die is opgesteld door Hans Jonker, die research heeft gedaan in het bevolkingsregister.

Lees meer...

Foto van de maand

Augustus 2022

Onderaan deze foto staat  “Bussum, Mouwtje”....
Is dat wel zo? Het huis met het rieten dak en het huis met de grote schoorsteen kunnen wij niet als zodanig lokaliseren. Is er iemand van onze lezers die de huizen op deze foto herkent en weet waar deze staan of gestaan hebben? En misschien bij benadering het jaar waarin deze foto is gemaakt? 
Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l  Alvast hartelijk dank voor uw reactie

Lees meer...

HKB Nieuws

SNEAK PREVIEW BHT

  

Het Bussums Historisch Tijdschrift is weer in aantocht. Het septembernummer is naar de drukker gestuurd en wij kunnen de bezoekers van deze website alvast een blik gunnen op het omslag.

Zoals zo vaak is het een themanummer, dit keer gewijd aan het onderwerp dat gekozen is voor het Open Monumenten-weekeinde op 10 en 11 september. Bensdorp speelt daarbij een belangrijke rol. Op zondag 11 september is de Historische Kring Bussum te gast bij de huidige eigenaar van het restant van de voormalige Bensdorpfabriek, House of Dialogue.

Het vernieuwde Bensdorp-complex was de winnaar van de K.P.C de Bazel-publieksprijs.

 

We hebben 56 gasten en geen leden online