HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 15/3 (december 1999) pag. 94-95

Oproep

auteur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie ook Garage en Uitgeverij Autonic, pag. 89-94.

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

De afgelopen drie jaar zijn veel vragen over de Bussumse uitgeverij Autonic beantwoord. Toch heb ik nog een aantal brandende kwesties. Het zou fantastisch zijn als er lezers van het Contactblad zijn die me kunnen helpen met het beantwoorden van de volgende vragen:
* Weet of heeft iemand foto's van het pand van de Garage/Uitgeverij Autonic? Het betreft dus foto's van het pand Landstraat 116 en Lammert Majoorlaan 33 in de jaren 1936-1945.
* Vlak voor zijn vlucht droeg Went de leiding van de garage over aan zijn bedrijfsleider Harmen Brouwer, die boven de garage aan de Lammert Majoorlaan woonde. Wie kent hem of weet of er nog familie van hem is?
* Omstreeks juli 1945 wordt het woonhuis van Nicolaas Went, Nieuwe Bussummerweg 149 te Huizen, toegewezen aan de familie H.A. Daniels, evacués uit Castricum. Ook beheren zij op dat moment de inventaris en goederen die in dat huis aanwezig zijn. Mevrouw G. Daniels-Pieterse is in 1945 44 jaar oud. Heeft iemand de familie Daniels gekend en weet hij of er nog familie is? Heeft iemand de dagboeken daar ooit gezien, of gekregen? Opvallend in de dagboeken moet zijn dat er veel over de rally's die Went gereden heeft - Monte Carlo, Internationale Alpenrit, 10.000 KM race, Dumonceau-rit en 40 andere rally's - in staat.

Graag zou ik in contact komen met lezers die me - al is het maar een heel klein beetje - kunnen helpen. Alvast heel hartelijk dank.

Hans van der Veen,
Parkhof 47,  1106 SX  Amsterdam
020 - 696 98 72
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Actueel

BHT december

Omstreeks 9 december verschijnt het laatste nummer van dit jaar van het Bussums Historisch Tijdschrift. Het thema is dit keer  Sport in Bussum. De ontstaansgeschiedenis en de verdere wederwaardigheden van een aantal Bussumse sportclubs passeren de revue: hockey,voetbal, zwemmen, rugby maar ook kegelen. Tevens wordt de ontwikkeling van het gebied dat nu Sportpark Zuid is tussen 1850 en nu in beeld gebracht. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in sport is er een artikel van Marcus van der Heide over Jo Bonger, de schoonzus van Vincent van Gogh, die haar leven lang geijverd heeft voor de verbreiding van naam en faam van haar zwager. 

Losse nummer kosten nog steeds maar €7,50 bij de boekhandels in Bussum en in ons documentatiecentrum. Krijg alle nummers gratis in de bus bij een lidmaatschap van €15,-- per jaar !

Foto van de maand

Laatste werkweken voor de broers Roks

December 2019

Foto Jaap van Hassel

We hebben 82 gasten en geen leden online