Home
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 15/3 (december 1999) pag. 94-95


Oproep

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie ook Garage en Uitgeverij Autonic, pag. 89-94.

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

De afgelopen drie jaar zijn veel vragen over de Bussumse uitgeverij Autonic beantwoord. Toch heb ik nog een aantal brandende kwesties. Het zou fantastisch zijn als er lezers van het Contactblad zijn die me kunnen helpen met het beantwoorden van de volgende vragen:

* Weet of heeft iemand foto's van het pand van de Garage/Uitgeverij Autonic? Het betreft dus foto's van het pand Landstraat 116 en Lammert Majoorlaan 33 in de jaren 1936-1945.
* Vlak voor zijn vlucht droeg Went de leiding van de garage over aan zijn bedrijfsleider Harmen Brouwer, die boven de garage aan de Lammert Majoorlaan woonde. Wie kent hem of weet of er nog familie van hem is?
* Omstreeks juli 1945 wordt het woonhuis van Nicolaas Went, Nieuwe Bussummerweg 149 te Huizen, toegewezen aan de familie H.A. Daniels, evacués uit Castricum. Ook beheren zij op dat moment de inventaris en goederen die in dat huis aanwezig zijn. Mevrouw G. Daniels-Pieterse is in 1945 44 jaar oud. Heeft iemand de familie Daniels gekend en weet hij of er nog familie is? Heeft iemand de dagboeken daar ooit gezien, of gekregen? Opvallend in de dagboeken moet zijn dat er veel over de rally's die Went gereden heeft - Monte Carlo, Internationale Alpenrit, 10.000 KM race, Dumonceau-rit en 40 andere rally's - in staat.

Graag zou ik in contact komen met lezers die me - al is het maar een heel klein beetje - kunnen helpen. Alvast heel hartelijk dank.

Hans van der Veen,
Parkhof 47,  1106 SX  Amsterdam
020 - 696 98 72
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Actueel

Veel meer struikelstenen in Gooise Meren

Ruim zeshonderd struikelstenen zullen de komende jaren binnen de gemeente Gooise Meren worden geplaatst. Dat zegt de recent opgerichte Stichting Struikelstenen Gooise Meren. Het gaat om herdenkingsstenen die in de stoep worden geplaatst voor woningen van waaruit bewoners in de Tweede Wereldoorlog werden gedeporteerd naar Duitse vernietigingskampen .In Naarden en Bussum liggen er nu nog geen twintig stenen, maar dat zullen er uiteindelijk vele honderden worden op basis van een lijst die is opgesteld door Hans Jonker, die research heeft gedaan in het bevolkingsregister.

Lees meer...

Foto van de maand

Augustus 2022

Onderaan deze foto staat  “Bussum, Mouwtje”....
Is dat wel zo? Het huis met het rieten dak en het huis met de grote schoorsteen kunnen wij niet als zodanig lokaliseren. Is er iemand van onze lezers die de huizen op deze foto herkent en weet waar deze staan of gestaan hebben? En misschien bij benadering het jaar waarin deze foto is gemaakt? 
Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l  Alvast hartelijk dank voor uw reactie

Lees meer...

HKB Nieuws

SNEAK PREVIEW BHT

  

Het Bussums Historisch Tijdschrift is weer in aantocht. Het septembernummer is naar de drukker gestuurd en wij kunnen de bezoekers van deze website alvast een blik gunnen op het omslag.

Zoals zo vaak is het een themanummer, dit keer gewijd aan het onderwerp dat gekozen is voor het Open Monumenten-weekeinde op 10 en 11 september. Bensdorp speelt daarbij een belangrijke rol. Op zondag 11 september is de Historische Kring Bussum te gast bij de huidige eigenaar van het restant van de voormalige Bensdorpfabriek, House of Dialogue.

Het vernieuwde Bensdorp-complex was de winnaar van de K.P.C de Bazel-publieksprijs.

 

We hebben 64 gasten en geen leden online