HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 15/3 (december 1999) pag. 86

Lezers reageren: Bussums Bloei

auteur: Joke Vos

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Klik hier voor het originele artikel.

Ons lid de heer D. Albach schreef ons een aanvulling over de wilde busdiensten. Het blijkt dat de halte in Bussum niet was aan het Wilhelminaplantsoen, maar op het voorterrein van villa De Olmen, waar toen ene heer Koch woonde, omdat men niet officieel erkend was (men reed dus zonder vergunningen). Een retour Amsterdam kostte 25 cent en een retour Maastricht 75 cent, vertelde een kennis van hem die met de bus mee geweest was. De eerste chauffeur van Bussums Bloei heette Arie den Hartog.

Alle schrijvers en bellers hartelijk dank voor uw reactie.

Actueel

Werelderfgoed, ook in Bussum

De Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft eindelijk een plaats op de Werelderfgoedlijst van VN-organisatie Unesco.De linie staat nu samen met de Stelling van Amsterdam (sinds 1996 Werelderfgoed) op deze lijst als 'de Hollandse Waterlinies'. De verdediging van het land met water als bondgenoot, is nu internationaal erkend als uniek en onvervangbaar. De Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland, is een 85 kilometer lange linie met 45 vestingen, 6 forten en 2 kastelen. In 2011 kwam het op de voorlopige lijst voor een UNESCO-nominatie. Ook Fort Werk IV in Bussum, een verdedigingswerk uit 1869, maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Lees HIER meer over dit fort. Het Erfgoedfestival Gooi&Vecht besteedt deze zomer aandacht aan de waterlinie.

Foto van de maand

Juli 2021

Het zal de meeste oudere Bussummers geen moeite kosten bij deze foto te bedenken wat zich hier afspeelt. Ook niet waar dit was. Misschien wel wanneer!
Nu we zien hier een opname van de eerste televisie-uitzending van de NTS in studio Irene te Bussum op 2 oktober 1951. Binnenkort is dat 70 jaar geleden en gaan we daar als HKB uiteraard bij stilstaan! De vraag aan u is: Wie zien we hier? Wie kent na zoveel jaren nog één of meer van deze pioniers uit TV-land? Misschien iemand uit uw kennissenkring of familie? Mail uw reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De foto van de maand juni is opgelost. Klik hier voor het antwoord

We hebben 100 gasten en geen leden online