Home
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 15/3 (december 1999) pag. 66


Van de redactie

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Dit is alweer het laatste Contactblad van dit jaar. Een jaar, waarin de kring veel van zich heeft laten horen en zien. U kunt elders in dit blad hierover lezen. Ook voor volgend jaar staan er diverse activiteiten op stapel. Het bestuur is al bezig met het vragen van interessante sprekers voor de openbare contactavonden. Wij hopen u in januari 2000 via een nieuwsbrief op de hoogte te stellen.

Wist u dat er een heuse millenniumkalender over Bussum is uitgekomen? De kring ontving een exemplaar van de heer en mevrouw Schweizer, waarvoor onze hartelijke dank. Voor de liefhebber is de kalender voor slechts f 6,-- te koop bij drukkerij Atlantis, Poststraat 13 Bussum.

De redactie bedankt de schrijvers van de artikelen en iedereen die hierop reageerde voor hun inbreng. Zonder hen kan er geen Contactblad uitkomen. De vele vrijwilligers die zich op allerlei manieren voor de kring inzetten, zorgen er voor, dat onze vereniging levend wordt gehouden. Het afgelopen jaar ontving de Historisch Kring weer een aantal voorwerpen, waar wij bijzonder blij mee zijn. In het bijzonder kreeg de kring van de heer Van Gelderen diverse materiële en financiële giften. Ook hij wordt hiervoor hartelijk bedankt.Actueel

Veel meer struikelstenen in Gooise Meren

Ruim zeshonderd struikelstenen zullen de komende jaren binnen de gemeente Gooise Meren worden geplaatst. Dat zegt de recent opgerichte Stichting Struikelstenen Gooise Meren. Het gaat om herdenkingsstenen die in de stoep worden geplaatst voor woningen van waaruit bewoners in de Tweede Wereldoorlog werden gedeporteerd naar Duitse vernietigingskampen .In Naarden en Bussum liggen er nu nog geen twintig stenen, maar dat zullen er uiteindelijk vele honderden worden op basis van een lijst die is opgesteld door Hans Jonker, die research heeft gedaan in het bevolkingsregister.

Lees meer...

Foto van de maand

Augustus 2022

Onderaan deze foto staat  “Bussum, Mouwtje”....
Is dat wel zo? Het huis met het rieten dak en het huis met de grote schoorsteen kunnen wij niet als zodanig lokaliseren. Is er iemand van onze lezers die de huizen op deze foto herkent en weet waar deze staan of gestaan hebben? En misschien bij benadering het jaar waarin deze foto is gemaakt? 
Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l  Alvast hartelijk dank voor uw reactie

Lees meer...

HKB Nieuws

SNEAK PREVIEW BHT

  

Het Bussums Historisch Tijdschrift is weer in aantocht. Het septembernummer is naar de drukker gestuurd en wij kunnen de bezoekers van deze website alvast een blik gunnen op het omslag.

Zoals zo vaak is het een themanummer, dit keer gewijd aan het onderwerp dat gekozen is voor het Open Monumenten-weekeinde op 10 en 11 september. Bensdorp speelt daarbij een belangrijke rol. Op zondag 11 september is de Historische Kring Bussum te gast bij de huidige eigenaar van het restant van de voormalige Bensdorpfabriek, House of Dialogue.

Het vernieuwde Bensdorp-complex was de winnaar van de K.P.C de Bazel-publieksprijs.

 

We hebben 73 gasten en geen leden online