HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 15/3 (december 1999) pag. 66

Van de redactie


Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

Dit is alweer het laatste Contactblad van dit jaar. Een jaar, waarin de kring veel van zich heeft laten horen en zien. U kunt elders in dit blad hierover lezen. Ook voor volgend jaar staan er diverse activiteiten op stapel. Het bestuur is al bezig met het vragen van interessante sprekers voor de openbare contactavonden. Wij hopen u in januari 2000 via een nieuwsbrief op de hoogte te stellen.
Wist u dat er een heuse millenniumkalender over Bussum is uitgekomen? De kring ontving een exemplaar van de heer en mevrouw Schweizer, waarvoor onze hartelijke dank. Voor de liefhebber is de kalender voor slechts f 6,-- te koop bij drukkerij Atlantis, Poststraat 13 Bussum.
De redactie bedankt de schrijvers van de artikelen en iedereen die hierop reageerde voor hun inbreng. Zonder hen kan er geen Contactblad uitkomen. De vele vrijwilligers die zich op allerlei manieren voor de kring inzetten, zorgen er voor, dat onze vereniging levend wordt gehouden. Het afgelopen jaar ontving de Historisch Kring weer een aantal voorwerpen, waar wij bijzonder blij mee zijn. In het bijzonder kreeg de kring van de heer Van Gelderen diverse materiële en financiële giften. Ook hij wordt hiervoor hartelijk bedankt.

Actueel

Werelderfgoed, ook in Bussum

De Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft eindelijk een plaats op de Werelderfgoedlijst van VN-organisatie Unesco.De linie staat nu samen met de Stelling van Amsterdam (sinds 1996 Werelderfgoed) op deze lijst als 'de Hollandse Waterlinies'. De verdediging van het land met water als bondgenoot, is nu internationaal erkend als uniek en onvervangbaar. De Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland, is een 85 kilometer lange linie met 45 vestingen, 6 forten en 2 kastelen. In 2011 kwam het op de voorlopige lijst voor een UNESCO-nominatie. Ook Fort Werk IV in Bussum, een verdedigingswerk uit 1869, maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Lees HIER meer over dit fort. Het Erfgoedfestival Gooi&Vecht besteedt deze zomer aandacht aan de waterlinie.

Foto van de maand

Juli 2021

Het zal de meeste oudere Bussummers geen moeite kosten bij deze foto te bedenken wat zich hier afspeelt. Ook niet waar dit was. Misschien wel wanneer!
Nu we zien hier een opname van de eerste televisie-uitzending van de NTS in studio Irene te Bussum op 2 oktober 1951. Binnenkort is dat 70 jaar geleden en gaan we daar als HKB uiteraard bij stilstaan! De vraag aan u is: Wie zien we hier? Wie kent na zoveel jaren nog één of meer van deze pioniers uit TV-land? Misschien iemand uit uw kennissenkring of familie? Mail uw reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De foto van de maand juni is opgelost. Klik hier voor het antwoord

We hebben 109 gasten en geen leden online