Home
Open Menu

Contactblad van de Historische Kring Bussum, 12/2 (september 1996) pag. 34
 

Van de redaktie

(van de redaktie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

In dit Contactblad zult u merken dat Ina de Beer weer goed op dreef is geweest. Het resultaat is een prima artikel over de groei van de van oorsprong Bussumse firma G. Banis & Zn.

In het kader van de Open Monumentendag op zaterdag 14 september 1996 kunt u in dit Contactblad lezen over het industrieel erfgoed in Bussum. Van mevrouw Langemeijer heeft de Historische Kring Bussum 'wandeling door Bussum' nummer 3 uitgegeven. Een aanrader voor iedereen die in Bussum is geïnteresseerd.

Mevrouw J.R. Bus-Degger herinnerde zich iets van vroeger: de gang bij haar ouderlijk huis. Zij heeft het op papier gezet en dat leverde een aardig artikel op voor dit blad. Het geeft een beeld van alledaagse zaken aan het begin van deze eeuw; heel herkenbaar voor de oudere leden van de Historische Kring en voor iedereen ook heel leuk om te lezen. Zo zie je maar waar een oproep om iets te schrijven over het Bussumse vertier van vroeger toe kan leiden.

Herinnert u zich bij het lezen van het Contactblad iets van vroeger of wilt u reageren, schrijf ons dan. Indien nodig helpt de redaktie u graag bij het op schrift stellen. Bedenk dat het verschijnen van het Contactblad afhankelijk is van artikelen en reakties van de leden.

  

 

Actueel

Decembernummer bol van tv-geschiedenis

In het jaar dat de Nederlandse televisie zijn 70-jarig bestaan viert is het Bussums Historisch Tijdschrift helemaal aan dit jubileum gewijd. In het decembernummer dat er aan komt wordt die televisiegeschiedenis in Bussum vanuit diverse en soms heel verrassende invalshoeken benaderd. Er wordt ook aandacht besteed aan de vernieuwde QR-wandelroute door het oude tv-dorp.  Dit is nu echt een glossy die je op de salontafel of in de wachtkamer kunt neerleggen. Iedereen vindt daarin wel iets wat hij nog niet wist. Het is misschien ook een aardig eindejaarscadeautje.

Lees meer...

Foto van de maand

November 2021

De HKB  heeft deze foto binnen gekregen met de vermelding dat het om de Isaac da Costalaan gaat. De foto is in 1930 genomen. Wij zijn er, ondanks speuren, nog niet in geslaagd uit te vinden welke panden van de straat het betreft. Kunt u ons helpen.? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vorderingen rond ingang documentatiecentrum

IngangHKB KopieHet documentatiecentrum van de Historische Kring Bussum is hopelijk nog deze week weer normaal toegankelijk. Volgens de uitvoerder maken de renovatie-activiteiten rond NS-station Naarden Bussum dat weer mogelijk. De komende dagen worden bouwhekken weggehaald. Het is verder de bedoeling dat begin volgend jaar de toegang tot de HKB compleet wordt vernieuwd. De hellingbaan en het bordes worden breder gemaakt. De afgelopen weken was de toegang naar het DC vrijwel helemaal belemmerd.(foto Jaap van Hassel)

Veel interesse voor lezingen over Van Eeden en Walden

Lezingen van HKB-vrijwilliger Klaas Oosterom over 'Frederik van Eeden en de kolonie Walden' hebben veel belangstelling getrokken. Helaas heeft hij maar een van drie lezingen voor de Volksuniversiteit Het Gooi kunnen houden. Die was op twee november. Latere eveneens volgeboekte bijeenkomsten moesten wegens coronamaatregelen worden afgelast. Die zullen op een later moment in de Bussumse bibliotheek worden gehouden. De verwachting is dat dit wel volgend jaar zal worden. Op het programma staat dan ook een gegidste fietstocht langs locaties die te maken hebben met Van Eeden en de kolonie Walden. Die tocht is nog steeds voorzien voor zaterdagmorgen 19 maart.

We hebben 75 gasten en geen leden online