HOME HKB
Open Menu

Contactblad van de Historische Kring Bussum, 12/2 (september 1996) pag. 34
 

Van de redaktie

(van de redaktie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

In dit Contactblad zult u merken dat Ina de Beer weer goed op dreef is geweest. Het resultaat is een prima artikel over de groei van de van oorsprong Bussumse firma G. Banis & Zn.

In het kader van de Open Monumentendag op zaterdag 14 september 1996 kunt u in dit Contactblad lezen over het industrieel erfgoed in Bussum. Van mevrouw Langemeijer heeft de Historische Kring Bussum 'wandeling door Bussum' nummer 3 uitgegeven. Een aanrader voor iedereen die in Bussum is geïnteresseerd.

Mevrouw J.R. Bus-Degger herinnerde zich iets van vroeger: de gang bij haar ouderlijk huis. Zij heeft het op papier gezet en dat leverde een aardig artikel op voor dit blad. Het geeft een beeld van alledaagse zaken aan het begin van deze eeuw; heel herkenbaar voor de oudere leden van de Historische Kring en voor iedereen ook heel leuk om te lezen. Zo zie je maar waar een oproep om iets te schrijven over het Bussumse vertier van vroeger toe kan leiden.

Herinnert u zich bij het lezen van het Contactblad iets van vroeger of wilt u reageren, schrijf ons dan. Indien nodig helpt de redaktie u graag bij het op schrift stellen. Bedenk dat het verschijnen van het Contactblad afhankelijk is van artikelen en reakties van de leden.

  

 

Actueel

Werelderfgoed, ook in Bussum

De Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft eindelijk een plaats op de Werelderfgoedlijst van VN-organisatie Unesco.De linie staat nu samen met de Stelling van Amsterdam (sinds 1996 Werelderfgoed) op deze lijst als 'de Hollandse Waterlinies'. De verdediging van het land met water als bondgenoot, is nu internationaal erkend als uniek en onvervangbaar. De Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland, is een 85 kilometer lange linie met 45 vestingen, 6 forten en 2 kastelen. In 2011 kwam het op de voorlopige lijst voor een UNESCO-nominatie. Ook Fort Werk IV in Bussum, een verdedigingswerk uit 1869, maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Lees HIER meer over dit fort. Het Erfgoedfestival Gooi&Vecht besteedt deze zomer aandacht aan de waterlinie.

Foto van de maand

Juli 2021

Het zal de meeste oudere Bussummers geen moeite kosten bij deze foto te bedenken wat zich hier afspeelt. Ook niet waar dit was. Misschien wel wanneer!
Nu we zien hier een opname van de eerste televisie-uitzending van de NTS in studio Irene te Bussum op 2 oktober 1951. Binnenkort is dat 70 jaar geleden en gaan we daar als HKB uiteraard bij stilstaan! De vraag aan u is: Wie zien we hier? Wie kent na zoveel jaren nog één of meer van deze pioniers uit TV-land? Misschien iemand uit uw kennissenkring of familie? Mail uw reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De foto van de maand juni is opgelost. Klik hier voor het antwoord

We hebben 88 gasten en geen leden online