HOME HKB
Open Menu

Contactblad van de Historische Kring Bussum, 12/2 (september 1996) pag. 34
 

Van de redaktie

(van de redaktie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel

In dit Contactblad zult u merken dat Ina de Beer weer goed op dreef is geweest. Het resultaat is een prima artikel over de groei van de van oorsprong Bussumse firma G. Banis & Zn.

In het kader van de Open Monumentendag op zaterdag 14 september 1996 kunt u in dit Contactblad lezen over het industrieel erfgoed in Bussum. Van mevrouw Langemeijer heeft de Historische Kring Bussum 'wandeling door Bussum' nummer 3 uitgegeven. Een aanrader voor iedereen die in Bussum is geïnteresseerd.

Mevrouw J.R. Bus-Degger herinnerde zich iets van vroeger: de gang bij haar ouderlijk huis. Zij heeft het op papier gezet en dat leverde een aardig artikel op voor dit blad. Het geeft een beeld van alledaagse zaken aan het begin van deze eeuw; heel herkenbaar voor de oudere leden van de Historische Kring en voor iedereen ook heel leuk om te lezen. Zo zie je maar waar een oproep om iets te schrijven over het Bussumse vertier van vroeger toe kan leiden.

Herinnert u zich bij het lezen van het Contactblad iets van vroeger of wilt u reageren, schrijf ons dan. Indien nodig helpt de redaktie u graag bij het op schrift stellen. Bedenk dat het verschijnen van het Contactblad afhankelijk is van artikelen en reakties van de leden.

  

 

Actueel

Tindal torentje

Het "mooiste gebouw van Bussum", de Tindalvilla, wordt stukje bij beetje in oude luister hersteld. Woensdag 22 januari is aan de linkerkant weer een torentje verschenen, en het is de bedoeling om nog dit jaar de grote toren boven de ingang terug te plaatsen. De villa Tindal, Nieuwe 'sGravelandseweg 21 is een rijksmonument.

Lees meer...

Foto van de maand

Noodgeval

Februari 2020

 

Fotio Jaap van Hassel

We hebben 21 gasten en geen leden online