HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 15/1 (mei 1999) pag. 11 (i)

Wandeling  door Bussum, nummer 4

 

(van de redactie)

Klik hier voor de pdf van dit artikel.

Het is ons lid mevrouw Netty Langemeijer wederom gelukt om een wandeling door Bussum uit te zetten. Zij voert ons vanaf de bibliotheek aan het Wilhelminaplantsoen via de Brinklaan langs station Bussum Zuid naar Laarderweg, Hamerstraat, Bijlstraat, Singel, Torenlaan, Veldheimerlaan, Sint Janslaan, Oosterpad, Kapelstraat en de Sint Vitusstraat, om weer op de Brinklaan uit te komen. Via Kerkstraat, Huizerweg en Schoolstraat door naar de Kapelstraat om te eindigen waar we zijn begonnen.

Ook deze keer is mevrouw Langemeijer erin geslaagd bij diverse panden interessante wetenswaardigheden te vertellen. Kortom, een aanrader.

De wandeling is te koop voor ƒ 1,50 bij ons informatie-documentatiecentrum aan de Huizerweg 54.

Actueel

Open Monumenten Dag 2020

Dit jaar komt er in Bussum toch een Open Monumentendag! Het thema is 'Leermonumenten'. Door de corona situatie was het lange tijd onzeker of de Historische Kring Bussum op 12 september een programma kon maken op een locatie in aanwezigheid van publiek. Gelukkig zijn sinds 1 juli de corona maatregelen zodanig gewijzigd dat een ‘live’ programma mogelijk is. Dit wel met inachtneming van het ‘1,5 meter afstand houden’ en hanteren van looproutes. 

Voor de Open Monumentendag op 12 september is samen-werking gezocht met het Willem de Zwijgercollege, een bekend ‘leermonument’ in Bussum. Deze school bestaat in 2020 honderd jaar en was –vóór corona- bezig een jubileum programma voor te bereiden. Een groot deel daarvan wordt opgeschoven naar volgend jaar, maar de school is bereid om samen met de HKB de Open Monumentendag te organiseren. Houd voor meer informatie deze website in de gaten ! 

Foto van de maand

Augustus 2020

08 2020t

Wederom een foto uit het archief  'Onbekend'  van de HKB.
Een reeks foto's waar we geen afkomst, adres óf situatie in het Bussumse op kunnen plakken! Je kunt je hierbij zelfs afvragen of deze villa wel in Bussum staat ....? 

Kunt u ons verder helpen, waardoor ons archief nóg completer wordt, wij vernemen dat heel graag.

.

We hebben 55 gasten en geen leden online