HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 15/1 (mei 1999) pag. 4 (i)

Een uitstapje!

 

auteur: Bert de Boer

Klik hier voor de pdf van dit artikel.

In het vorige Contactblad nodigden wij u uit om deel te nemen aan een excursie naar het stadsarchief te Naarden. Welnu, het is een succes geworden. De belangstelling was zó groot dat er twee verschillende groepen moesten worden samengesteld.

De stadarchivaris, de heer Dekema, wist in zijn rondleiding deskundigheid te verenigen met een boeiend verhaal. Wij zagen prachtig materiaal - óók uit de 18e eeuw - over Bussum. Een enthousiaste gids en een enthousiast gehoor. Wij verwachten dat dit voor menig HKB-lid een aanleiding zal zijn om regelmatig dit archief te bezoeken Én daadwerkelijk een onderzoek te starten.


Actueel

Open Monumenten Dag 2020

Dit jaar komt er in Bussum toch een Open Monumentendag! Het thema is 'Leermonumenten'. Door de corona situatie was het lange tijd onzeker of de Historische Kring Bussum op 12 september een programma kon maken op een locatie in aanwezigheid van publiek. Gelukkig zijn sinds 1 juli de corona maatregelen zodanig gewijzigd dat een ‘live’ programma mogelijk is. Dit wel met inachtneming van het ‘1,5 meter afstand houden’ en hanteren van looproutes. 

Voor de Open Monumentendag op 12 september is samen-werking gezocht met het Willem de Zwijgercollege, een bekend ‘leermonument’ in Bussum. Deze school bestaat in 2020 honderd jaar en was –vóór corona- bezig een jubileum programma voor te bereiden. Een groot deel daarvan wordt opgeschoven naar volgend jaar, maar de school is bereid om samen met de HKB de Open Monumentendag te organiseren. Houd voor meer informatie deze website in de gaten ! 

Foto van de maand

Augustus 2020

08 2020t

Wederom een foto uit het archief  'Onbekend'  van de HKB.
Een reeks foto's waar we geen afkomst, adres óf situatie in het Bussumse op kunnen plakken! Je kunt je hierbij zelfs afvragen of deze villa wel in Bussum staat ....? 

Kunt u ons verder helpen, waardoor ons archief nóg completer wordt, wij vernemen dat heel graag.

.

We hebben 35 gasten en geen leden online