HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 15/1 (mei 1999) pag. 2 (ii)

Tentoonstelling over de Herenstraat

 

(van de redactie)

Klik hier voor de pdf van dit artikel.

De tentoonstelling over de Herenstraat is een groot succes geworden, mede dankzij de leuke krantenartikelen.Van deze tentoonstelling is, evenals van de tentoonstellingen over de Isaac da Costalaan, de Huizerweg en de scholen, een informatiemap gemaakt die op vrijdagmiddag bij ons informatie-documentatiecentrum in te zien is. Vraag er gerust naar.

Actueel

BHT december

Het laatste nummer van dit jaar van het Bussums Historisch Tijdschrift is verschenen. Het thema is dit keer  Sport in Bussum. De ontstaansgeschiedenis en de verdere wederwaardigheden van een aantal Bussumse sportclubs passeren de revue: hockey,voetbal, zwemmen, rugby maar ook kegelen. Tevens wordt de ontwikkeling van het gebied dat nu Sportpark Zuid is tussen 1850 en nu in beeld gebracht. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in sport is er een artikel van Marcus van der Heide over Jo Bonger, de schoonzus van Vincent van Gogh, die haar leven lang geijverd heeft voor de verbreiding van naam en faam van haar zwager. 

Losse nummer kosten nog steeds maar €7,50 bij de boekhandels in Bussum en in ons documentatiecentrum. Krijg alle nummers gratis in de bus bij een lidmaatschap van €15,-- per jaar !

Foto van de maand

Laatste werkweken voor de broers Roks

December 2019

Foto Jaap van Hassel

We hebben 115 gasten en geen leden online