HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 15/1 (mei 1999) pag. 2 (i)

Van de redactie


Klik hier voor de pdf van dit artikel.

Dit jaar, 1999, het laatste jaar vóór de eeuwwisseling, belooft voor het Contactblad een goed gevuld jaar te worden. In dit eerste nummer van 1999 vindt u, naast een gedegen artikel van Marcus van der Heide, een aantal artikelen waarin wordt teruggeblikt op activiteiten die in het afgelopen jaar plaatsvonden. Het is dit jaar precies 100 jaar geleden dat de Bussumse vrijwillige brandweer werd opgericht. Hieraan zal dit jaar op een aantal manieren aandacht worden besteed; óók in het Contactblad van de Historische Kring. Om te beginnen staat in dit Contactblad een artikel over A. van der Kruit, die van 1965 tot 1977 commandant was van de Bussumse brandweer. In volgende Contactbladen zijn artikelen te verwachten over toeringcaronderneming ‘Bussums Bloei’, een handwasserij aan de Bussummervaart en wasserij De Waschkoning aan de Lammert Majoorlaan, festiviteiten/de Buwito alsmede de stand van zaken bij de genealogische werkgroep.

Actueel

Open Monumenten Dag 2020

Dit jaar komt er in Bussum toch een Open Monumentendag! Het thema is 'Leermonumenten'. Door de corona situatie was het lange tijd onzeker of de Historische Kring Bussum op 12 september een programma kon maken op een locatie in aanwezigheid van publiek. Gelukkig zijn sinds 1 juli de corona maatregelen zodanig gewijzigd dat een ‘live’ programma mogelijk is. Dit wel met inachtneming van het ‘1,5 meter afstand houden’ en hanteren van looproutes. 

Voor de Open Monumentendag op 12 september is samen-werking gezocht met het Willem de Zwijgercollege, een bekend ‘leermonument’ in Bussum. Deze school bestaat in 2020 honderd jaar en was –vóór corona- bezig een jubileum programma voor te bereiden. Een groot deel daarvan wordt opgeschoven naar volgend jaar, maar de school is bereid om samen met de HKB de Open Monumentendag te organiseren. Houd voor meer informatie deze website in de gaten ! 

Foto van de maand

Augustus 2020

08 2020t

Wederom een foto uit het archief  'Onbekend'  van de HKB.
Een reeks foto's waar we geen afkomst, adres óf situatie in het Bussumse op kunnen plakken! Je kunt je hierbij zelfs afvragen of deze villa wel in Bussum staat ....? 

Kunt u ons verder helpen, waardoor ons archief nóg completer wordt, wij vernemen dat heel graag.

.

We hebben 65 gasten en geen leden online