HOME HKB
Open Menu

Contactblad Historische Kring Bussum 16/2 (september 2000) pag. 34 (ii)

Ledenbijeenkomst

 

(van de redactie)

Klik hier voor de pdf-versie van dit artikel.

De volgende contactavond is op dinsdagavond 10 oktober. Deze avond komt de heer B.B. Krijnen ons vertellen over de families Krijnen die in het Gooi woonden en nog wonen. Hij doet dit op zeer gezellige wijze en wij nodigen u dan ook van harte uit 10 oktober om 20.00 uur aanwezig te zijn in Grand Café Mariage, Kapelstraat 49 (t.o. Klück) Bussum.

Niet vergeten dus!!!!!

Actueel

100 jaar Kindertuinen

                

Begunstigd door fraai herfstweer vierden de Kindertuinen op zaterdag 21 september hun eeuwfeest. Dat viel samen met de jaarlijkse Pompoenendag, waarop er van alles uit moeder natuur te koop is, veelal uit de tuinen zelf, zoals grote hoeveelheden bloemen. Vlakbij was er de jaarlijkse bijenmarkt. Beide evenementen trokken bijzonder veel publiek. 

 

Burgemeester Han ter Heegde hield  ter gelegenheid van de 100 jaar een feestrede en bood het bestuur van de Stichting Kindertuinen een koninklijke erepenning aan. De kindertuinen mogen zich nu Koninklijk noemen. Ook werd een cheque van duizend euro overhandigd. In zijn toespraak refereerde de burgemeester aan het artikel over de kindertuinen in het jongste nummer van het Bussums Historisch Tijdschrift. Hij voelde zich daardoor bijzonder ge├»nspireerd, en riep op het blad te kopen en/of lid te worden.

                         

Foto van de maand

Concordia 1964

September 2019